Огірки за таким рецептом виходять хрусткими та пікантними. Головне, вибирати невеликі міцні овочі, які не доведеться різати на частини. Розповідаємо, як їх заготовити на зиму.
Інгредієнти:
Добре помийте огірки та простерилізуйте банки. Покладіть у них листя хрону та інші трави. На півторалітрову банку потрібно взяти 4-5 листків чорної смородини і парасольку кропу.
Наріжте гострий перець кільцями — на кожну банку піде по 3-4 кільця. Це додасть приємної пікантності.
Покладіть половину листочка хрону і кілька нарізаних кружечків кореня хрону. Покладіть огірки в банку і намагайтеся укладати щільніше.
Зверху накрийте огірочки листочком хрону і заливайте розсолом. Рецептів розсолу багато, але ці два найпростіші.
Розчиніть сіль у холодній воді з розрахунку 2 столові ложки солі на літр води. Залийте розсіл у банки, закрийте кришкою і поставте в прохолодне місце на зберігання. Через 30 діб огірки вже можна куштувати.
Але якщо прохолодного місця у вас немає, а час є, то приготуйте дуже солоний розчин. Перевіряється це сирим яйцем — коли воно спливає — розсіл досить солоний.
Залийте огірки розсолом і поставте в прохолодне місце на кілька днів. Коли почнеться бродіння і розсіл піде бульбашками, його потрібно злити. Залийте огірки чистою холодною водою без солі, додайте в кожну банку по 2 столові ложки 9 % оцту. Закривайте банку і відкривайте через 30 діб. Огірочки — готові.
У Деснянському районі Києва через технічні причини зупинилися трамваї. Про це повідомляє «Київпастранс». Зокрема, йдеться про маршрути…
Усі ми неодноразово чули про те, що ракети та дрони росіян підлітають упритул або навіть…
У Києві вранці 20 вересня фіксують тимчасове погіршення стану повітря. Ймовірною причиною називають пожежі в…
Європейський Союз готовий призупинити дію безвізового режиму для громадян Грузії через відступ від демократії та…
Власникам автомобілів з ГБО слід готуватися до суттєвого зростання цін на скраплений газ до кінця…
В Україні військовозобов'язані можуть отримати відстрочку від мобілізації на строк до 90 днів, як повідомляє…