Categories: Рецепти

Королівський полуничний джем: як приготувати варення, яке любила королева Єлизавета

Коли королева Єлизавета II була ще юною принцесою, вона дуже любила сендвічі з полуничним джемом. Зараз такий джем офіційно продає Букінгемський палац. Але його може приготувати кожен. І спробувати точно такі сендвічі, як подавали до столу в Букінгемському палаці. Рецептом старомодного полуничного джему поділилися на сайті My Poppet.

Якщо хочете повторити улюблений сендвіч Єлизавети II, це легко: візьміть білий хліб, джем і трохи вершкового масла. І головне: обрізати скоринки і зробити сендвічі у формі монетки пенні. Точно так, як віддавала перевагу покійна королева.

Старомодний полуничний джем

Інгредієнти:

  • 5 чашок (1,25 кг) цукру;
  • 1,5 кг полуниці;
  • 1/2 склянки лимонного соку.

Помістіть два блюдця в морозилку. Підготуйте банки до стерилізації, вимивши їх у теплій мильній воді та добре обполоснувши.

Вимийте, очистіть і розріжте полуницю навпіл. У велику каструлю додайте всі інгредієнти. Акуратно нагрійте, не доводячи до кипіння, і обережно перемішайте дерев’яною ложкою. Не допускайте, щоб ягоди розварилися.

Збільште вогонь і, не доводячи до кипіння, продовжуйте помішувати до повного розчинення цукру.

Варіть, не перемішуючи, 20 хвилин. Стерилізуйте банки в духовці (120 градусів і 30 хвилин).

Почніть перевіряти температуру застигання: зніміть варення з вогню і викладіть невелику кількість суміші на охолоджене блюдце, поверніть у морозильну камеру на 30 секунд, потім проведіть пальцем по суміші. Коли вона досягне точки застигання, вона має залишити на блюдці чистий слід.

Якщо заданої точки не досягнуто, готуйте ще 5 хвилин і повторіть. Для досягнення правильної консистенції може знадобитися до 40 хвилин.

Коли ви переконаєтеся, що джем готовий, зніміть його з вогню і дайте відпочити 5 хвилин.

Видаліть накип і піну, що утворюється на поверхні. Розлийте варення по гарячих стерилізованих банках, закупорте та наклейте етикетки.

Як стерилізувати банки:

  • Банки та кришки вимийте в теплій мильній воді та добре обполосніть.
  • Викладіть на деко (це нормально, якщо вони ще вологі) і в холодну духовку.
  • Розігрійте духовку до 120°С і поставте банки мінімум на 30 хвилин.
  • Наповніть і закрийте банки, поки вони ще гарячі.
Ольга Степанова

Recent Posts

Запаси води на Землі вичерпаються до 2050 року: хто першим відчує брак ресурсів

Вчені більше не лякають кліматичною кризою, яка обрушиться на планету в майбутньому, вони прямо заявляють…

8 хв. ago

Мобілізація водіїв: чи чекає на Україну паливна криза

У суботу, 18 травня, в Україні далекобійники почали протест через зміни до закону про мобілізацію. Сотні…

14 хв. ago

Сукня з великим коміром – фаворит серед модниць: які фасони вибрати на випускний

Ніяка війна не може зупинити плин часу, силу життя та торжество добра та краси. Літо…

21 хв. ago

В Україні шалено зростуть ціни на пальне: зареєстровано законопроект з новими акцизними ставками

В Україні очікується шалене зростання цін на пальне. Це пов'язано із підвищенням акцизних ставок на…

27 хв. ago

Скільки ще терпіти цю муку: найпотужніша за 20 років магнітна буря раптово посилилася

На Сонці часто відбуваються спалахи та вибухи, внаслідок яких у простір викидається велика кількість сонячної енергії.…

55 хв. ago

Над Іспанією та Португалією пронісся великий синій метеор: очевидці спіймали його на камери

У ніч проти неділі, 20 травня, жителі Португалії та Іспанії спостерігали незвичне явище. Яскравий метеор синього…

1 годину ago