Categories: Рецепти

Королівський полуничний джем: як приготувати варення, яке любила королева Єлизавета

Коли королева Єлизавета II була ще юною принцесою, вона дуже любила сендвічі з полуничним джемом. Зараз такий джем офіційно продає Букінгемський палац. Але його може приготувати кожен. І спробувати точно такі сендвічі, як подавали до столу в Букінгемському палаці. Рецептом старомодного полуничного джему поділилися на сайті My Poppet.

Якщо хочете повторити улюблений сендвіч Єлизавети II, це легко: візьміть білий хліб, джем і трохи вершкового масла. І головне: обрізати скоринки і зробити сендвічі у формі монетки пенні. Точно так, як віддавала перевагу покійна королева.

Старомодний полуничний джем

Інгредієнти:

  • 5 чашок (1,25 кг) цукру;
  • 1,5 кг полуниці;
  • 1/2 склянки лимонного соку.

Помістіть два блюдця в морозилку. Підготуйте банки до стерилізації, вимивши їх у теплій мильній воді та добре обполоснувши.

Вимийте, очистіть і розріжте полуницю навпіл. У велику каструлю додайте всі інгредієнти. Акуратно нагрійте, не доводячи до кипіння, і обережно перемішайте дерев’яною ложкою. Не допускайте, щоб ягоди розварилися.

Збільште вогонь і, не доводячи до кипіння, продовжуйте помішувати до повного розчинення цукру.

Варіть, не перемішуючи, 20 хвилин. Стерилізуйте банки в духовці (120 градусів і 30 хвилин).

Почніть перевіряти температуру застигання: зніміть варення з вогню і викладіть невелику кількість суміші на охолоджене блюдце, поверніть у морозильну камеру на 30 секунд, потім проведіть пальцем по суміші. Коли вона досягне точки застигання, вона має залишити на блюдці чистий слід.

Якщо заданої точки не досягнуто, готуйте ще 5 хвилин і повторіть. Для досягнення правильної консистенції може знадобитися до 40 хвилин.

Коли ви переконаєтеся, що джем готовий, зніміть його з вогню і дайте відпочити 5 хвилин.

Видаліть накип і піну, що утворюється на поверхні. Розлийте варення по гарячих стерилізованих банках, закупорте та наклейте етикетки.

Як стерилізувати банки:

  • Банки та кришки вимийте в теплій мильній воді та добре обполосніть.
  • Викладіть на деко (це нормально, якщо вони ще вологі) і в холодну духовку.
  • Розігрійте духовку до 120°С і поставте банки мінімум на 30 хвилин.
  • Наповніть і закрийте банки, поки вони ще гарячі.
Ольга Степанова

Recent Posts

“Не створені для війни”: українські волейболісти пояснили свою втечу з країни

Волейболісти "Решетилівки" Андрій Оробко та Дмитро Шаврак розповіли, чому втекли з України. Гравці не повернулися до країни після волейбольного матчу Кубка…

37 секунд ago

Це не просто трюк: Орбан відреагував на заяву Путіна про удар балістикою по Україні

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відреагував на удар балістичною ракетою Росії по Дніпру. За словами угорського…

13 хв. ago

Над Буковелем помітили дивний літак: фото викликали обговорення у мережі

Над Буковелем, популярним всесезонним курортом у серці Карпат, помітили літак, не схожий на військовий. Відповідні…

22 хв. ago

Путін «попереджатиме» українців про «Орєшнік». Пєсков повідомив деталі

Прессекретар глави РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що російська армія «відпрацьовує механізми оповіщення» українців про загрозу ударів балістичними…

30 хв. ago

Польща видає “сірі паспорти” для українців: хто має право і що потрібно для отримання

В Україні для громадян, які змушені були покинути свої домівки через війну та отримали статус…

37 хв. ago

Окупанти частково захопили Курахове, – аналітик BILD

Російські окупанти на даний час захопили 25% міста Курахове Донецької області. Про це повідомив експерт BILD з аналізу відкритих…

46 хв. ago