Categories: Рецепти

Королівський полуничний джем: як приготувати варення, яке любила королева Єлизавета

Коли королева Єлизавета II була ще юною принцесою, вона дуже любила сендвічі з полуничним джемом. Зараз такий джем офіційно продає Букінгемський палац. Але його може приготувати кожен. І спробувати точно такі сендвічі, як подавали до столу в Букінгемському палаці. Рецептом старомодного полуничного джему поділилися на сайті My Poppet.

Якщо хочете повторити улюблений сендвіч Єлизавети II, це легко: візьміть білий хліб, джем і трохи вершкового масла. І головне: обрізати скоринки і зробити сендвічі у формі монетки пенні. Точно так, як віддавала перевагу покійна королева.

Старомодний полуничний джем

Інгредієнти:

  • 5 чашок (1,25 кг) цукру;
  • 1,5 кг полуниці;
  • 1/2 склянки лимонного соку.

Помістіть два блюдця в морозилку. Підготуйте банки до стерилізації, вимивши їх у теплій мильній воді та добре обполоснувши.

Вимийте, очистіть і розріжте полуницю навпіл. У велику каструлю додайте всі інгредієнти. Акуратно нагрійте, не доводячи до кипіння, і обережно перемішайте дерев’яною ложкою. Не допускайте, щоб ягоди розварилися.

Збільште вогонь і, не доводячи до кипіння, продовжуйте помішувати до повного розчинення цукру.

Варіть, не перемішуючи, 20 хвилин. Стерилізуйте банки в духовці (120 градусів і 30 хвилин).

Почніть перевіряти температуру застигання: зніміть варення з вогню і викладіть невелику кількість суміші на охолоджене блюдце, поверніть у морозильну камеру на 30 секунд, потім проведіть пальцем по суміші. Коли вона досягне точки застигання, вона має залишити на блюдці чистий слід.

Якщо заданої точки не досягнуто, готуйте ще 5 хвилин і повторіть. Для досягнення правильної консистенції може знадобитися до 40 хвилин.

Коли ви переконаєтеся, що джем готовий, зніміть його з вогню і дайте відпочити 5 хвилин.

Видаліть накип і піну, що утворюється на поверхні. Розлийте варення по гарячих стерилізованих банках, закупорте та наклейте етикетки.

Як стерилізувати банки:

  • Банки та кришки вимийте в теплій мильній воді та добре обполосніть.
  • Викладіть на деко (це нормально, якщо вони ще вологі) і в холодну духовку.
  • Розігрійте духовку до 120°С і поставте банки мінімум на 30 хвилин.
  • Наповніть і закрийте банки, поки вони ще гарячі.
Ольга Степанова

Recent Posts

Один лимон — десятки рішень: 7 несподіваних способів використання лимона вдома

Лимон — не просто інгредієнт до чаю. Його можна використовувати для прибирання, краси, готування й…

3 хвилини ago

Чотири області в пітьмі: масові відключення електрики — кому готувати свічки

Рівень споживання електроенергії нині відповідає типовому сезонному попиту. Проте, як повідомляє Укренерго, українська електромережа продовжує відновлюватись після…

14 хвилин ago

ID‑революція: кого з українців незабаром змусить оновити паспорт

ID-картка — не просто пластикова картка з фото. Це ваш головний документ, що засвідчує особу…

24 хвилини ago

РФ побудувала для КНДР есмінці, які не можуть плавати

Військова співпраця між Володимиром Путіним та лідером КНДР Кім Чен Ином , який постачає йому боєприпаси для…

30 хвилин ago

Кого з мобілізованих не відправляють на фронт: пояснення юриста

В Україні триває загальна мобілізація, однак участь у бойових діях беруть не всі військовозобов’язані. Частину…

51 хвилина ago

Готується швидко, з’їдається ще швидше: топ-7 сніданків для дітей у спеку

Влітку дітям на сніданок найкраще підійдуть легкі, але поживні страви, багаті на вітаміни та корисні…

52 хвилини ago