Рейтинг лідерів іноземних держав: соціологи з’ясували, хто найбільше подобається українцям

Соціологи з’ясували ставлення українців до іноземних політиків. Виявилось, що найбільше симпатій у громадян України викликає президент США Джо Байден. Йому зовсім трохи поступається польский лідер Анджей Дуда, а далі з досить великим відривом бере “бронзу” француз Емманюель Макрон. Також українці одностайні у своїй антипатії – понад 96% населення ненавидить російського диктатора володимира путіна. 

Про це йдеться у звіті соціологів Центру Разумкова. Дослідження проводили наприкінці січня на всій території України. 

“Більшість опитаних висловлюють позивне ставлення до Джо Байдена (78%), Анджея Дуди (76%), Емманюеля Макрона (62%), Урсули фон дер Ляєн (60%), Ріші Сунака (56%), Олафа Шольца (55%), Джастіна Трюдо (50%)”, – інформують соціологи про тих, кому найбільше люди висловили безумовну симпатію. 

Трохи менше набрала президентка Молдови Мая Санду – вона подобається 49% жителям України. Польського прем’єра Дональда Туска люблять 47% українців, італійку Джорджію Мелоні – 39%. 

Зате російський диктатор володимир путін впевнено очолив рейтинг ненависті – за негативне ставлення до цього персонажу висловились 96% людей. Трохи менше антисимпатиків набрав його маріонетка з Білорусі Олександр Лукашенко – 92%. Угорського прем’єра Віктора Орбана не люблять 69% українців, і він по градусу антипатії навіть випередив китайця Сі Цзіньпіна, якого недолюблюють 64% людей в Україні. 

“Також частка тих, хто негативно ставиться до Реджепа Ердогана (42%), перевищує частку тих, хто ставиться до нього позитивно (38%). Це ж само стосується Роберта Фіцо (відповідно 29,5% і 14%)”, – зазначають соціологи. 

Настрої українців і європейців черед два роки війни

Нещодавно соціологи виявили, що переважна більшість українців продовжує вірити, що Україна здобуде перемогу у війні проти росії. Щоправда суспільство розділилось у поглядах на те, що саме вважати перемогою. Для деяких це повне відновлення територіальної цільності, для інших – знищення армії рф та сприяння розпаду всередині росії. 

Також зараз  44% українців вважають, що Захід поступово втомлюється від підтримки України. Тому та починає тиснути на необхідність початку переговорів з країною-агресоркою. І в цьому люди не помиляються. Адже нещодавнє опитування у Європі показало: лише 10% людей вважають, що Україна здатна перемогти росію. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Сукупність хвороб не враховується: юрист про оцінку ВЛК стану здоров’я чоловіків

Під час визначення придатності до служби військово-лікарська комісія бере до уваги найбільш гостре захворювання військовозобов’язаного.…

6 хв. ago

Робота мрії з видом на море: в Німеччині рідкісна вакансія побила рекорд серед кандидатів

В Німеччині оголосили конкурс на посаду наглядача маяка. На неї подалися 1100 осіб Про це пише німецьке…

15 хв. ago

“Знятий” і “виключений” з військового обліку: адвокат пояснив, чи є різниця

В Україні багато хто плутає або узагальнює поняття "знятий" та "виключений" з військового обліку. Однак між…

27 хв. ago

Просто та красиво: 7 наймодніших суконь на літо 2024

Літній гардероб повинен бути не тільки стильним, але й комфортним та практичним. Тому варто обирати…

36 хв. ago

Операція “бусик”: стало відомо, скільки коштує, щоб відпустили з автобуса ТЦК

Один із мешканців Одеси розповів про те, як мало не став жертвою "операції бусик" (коли…

47 хв. ago

Стало відомо, у яких містах Європи найкраще співвідношення ціни та якості у 2024 році

Звісно, вирушаючи на відпочинок, більшість туристів намагаються зробити все можливе, щоб заощадити. Однак це втрачає будь-який…

55 хв. ago