У США республіканці вигадали новий спосіб відсторонити Байдена від влади

У понеділок, 26 лютого, конгресмен Кен Бак, представник Республіканської партії в Палаті представників, виступив з ініціативою, що кардинально відрізняється від загальноприйнятої позиції щодо висування імпічменту президента США Джо Байдена. Він висловився за застосування 25-ї поправки Конституції та аргументував свій намір психічною придатністю Байдена до виконання президентських обов’язків.

Про це повідомляє Fox News Digital. Бак анонсував намір представити резолюцію, що закликає кабінет президента Байдена ініціювати процес за 25-ю поправкою.

“У доповіді було викладено численні факти, які відбувалися на очах у громадськості, що свідчать про очевидний когнітивний занепад президента Байдена і брак розумової витривалості”, – каже він.

Основним аргументом для цього став звіт спеціального радника Роберта Гура щодо поведінки Байдена з секретними документами. Хоча звіт не містив звинувачень проти президента, він підкреслював ознаки його когнітивного занепаду.

Бак наголосив на значенні звіту як на підтвердження того, що багато американців уже спостерігали – нездатність Байдена ефективно виконувати важливі державні обов’язки. Він вважає, що звіт відображає очевидний когнітивний занепад президента та відсутність розумової витривалості.

Конгресмен підкреслив, що країна стикається з незліченними соціальними викликами та загрозами безпеці, які вимагають лідера з міцними розумовими та фізичними здібностями. Він вважає, що настав час для віцепрезидента та кабінету міністрів діяти в інтересах країни, посилаючись на 25-ту поправку.

“Соціальні виклики та загрози безпеці, з якими стикається наша країна, незліченні і вимагають керівника з сильними розумовими та фізичними здібностями. Настав час для віцепрезидента і Кабінету міністрів поставити нашу країну на перше місце і рухатися вперед, посилаючись на 25-ту поправку”, – заявив Бак.

У резолюції політик також вказав на публічні помилки та невдачі Байдена як на докази його розумового занепаду. Зокрема, він згадав про помилкове ідентифікування президентів інших країн та інші ляпи.

Попри критику, Байден та його союзники відкидають припущення про проблеми з гостротою розуму. Резолюція Бака додається до тиску на адміністрацію Байдена з вимогою перевірити його психічне здоров’я.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Україні випробували унікальний дрон: невидимий для мін

Днями представники силових структур, технічні фахівці і потенційні експлуатанти протестували дрон, який може суттєво допомогти…

57 хв. ago

Захід зупинить Путіна, якщо він зважиться на ядерний удар – Маломуж

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж спрогнозував, як перспектива проведення Росією навчань…

58 хв. ago

Прогноз погоди на вихідні 18–19 травня: бувало і тепліше

За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів України після затяжного періоду прохолоди нарешті потеплішає, тож можна…

1 годину ago

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

1 день ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

1 день ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

1 день ago