Європарламент ухвалив резолюцію про визнання Путіна нелегітимним президентом

Європарламентом ухвалив резолюцію, у якій визнає Володимира Путіна нелегітимним президентом Росії. Також ЄП закликає міжнародну спільноту не визнавати результати цих псевдовиборів. Європарламент наголошує, що вони були “ані вільними, ані чесними”.

Про це повідомляється на сайті Європейського парламенту. У тексті резолюції, ухваленій 25 квітня, європарламентарі особливо акцентували, що ці “вибори” проводилися на окупованих територіях України.

Метою цієї імітації волевиявлення, за думкою європарламентарів, було легітимізувати подальшу владу Путіна, внутрішні репресії й війну проти України. Вони також висловили жаль у зв’язку з відхиленням прем’єром Угорщини Віктором Орбаном загальної лінії ЄС і його привітанням Путіна з “перемогою”.

Євродепутати закликають країни ЄС обмежити відносини з російською владою виключно питаннями, що необхідні для регіональної безпеки чи пов’язані з гуманітарними цілями та захистом прав людини. Вони також розкритикували російські “вибори президента” як несправедливі та проведені без участі реальної опозиції. Також вимагається запровадження санкцій проти тих, хто причетний до проведення цих “виборів” на тимчасово окупованих територіях України.

Нагадаємо, минулого тижня ПАРЄ також проголосувала за визнання Путіна нелегітимним. В рішенні Асамблеї “вибори” Путіна названі “так званими”, а також визнані нечесними й несправедливими.

Також відразу після “виборів” у РФ США, Велика Британія та Німеччина не визнали переобрання Путіна у Росії. А понад півсотні країн ООН офіційно засудили “вибори” президента РФ на окупованих територіях України.

Яку підтримку намалювали Путіну

Кремль оголосив про перемогу Путіна на так званих “виборах” президента РФ, які відбулися протягом 15-17 березня, включаючи тимчасово окуповані території України. За підсумками опрацювання 99,72% бюлетенів Путін отримав 87,30% голосів. Водночас його опоненти набрали близько чотирьох відсотків.

Ці вибори відбувалися в умовах масових фальсифікацій. Деякі росіяни також псували бюлетені, атакували виборчі дільниці за допомогою коктейлів Молотова, підпалювали урни. Однак ці події не завадили Путіну закріпитися при владі аж до 2030 року.

Зазначимо, що на окупованих територіях людей змушували брати участь у “виборах”. Росіяни зі зброєю обходили будинки українців і погрожували.

Ольга Степанова

Recent Posts

Є ризик втрати Торецька і Нью-Йорка: DeepState повідомив про невтішне становище 206 ОБ ТрО

Моніторинговий проєкт DeepState повідомив про важке становище 206 батальйону ТрО. Наслідками ситуації, що склалася, може стати…

4 години ago

“Людина, яку запихнули в бусик, не буде воювати”: командир ЗСУ різко висловився про мобілізацію

Людина, яку запихнули, ногами забили в бусик — вона не буде воювати. Вона зробить все що завгодно,…

5 години ago

Військові змушені купувати за власні кошти те, що зараз без проблем отримує поліція

Військовий Ігор Луценко повідомив, що з весни цього року спостерігає у найбільших містах чудові новенькі…

5 години ago

Кожен третій росіянин схвалює ядерний удар по Україні — опитування

Понад третина російських громадян вважають “виправданим” у війні проти України застосування ядерної зброї. Про це свідчать результати…

5 години ago

Які документи мобілізованому мають видати в ТЦК

Мобілізаційний процес в Україні набрав нових обертів після ухвалення нового законопроєкту про мобілізацію. Це зумовлено необхідністю…

5 години ago

Як вибрати ідеальний головний убір на літо 2024

Літній сезон 2024 обіцяє бути особливо спекотним, і в таку погоду неможливо обійтися без головного…

5 години ago