Ігрова приставка — яку вибрати

Плануєте купити ігрову консоль? Перед вами непростий вибір: PlayStation, Xbox або, можливо, Nintendo? Нумо розбиратися.

Що таке ігрова консоль?

Не всі це знають, але ігрова приставка — це не що інше, як… комп’ютер. Вона також має процесор, графічний процесор, оперативну пам’ять і диск. Однак консоль спроєктована так, щоб використовувати всю свою потужність для максимально приємного ігрового процесу. Тому нові версії консолей зазвичай пропонують одні з найефективніших і найперспективніших рішень на ринку. Чому це так важливо?

Історія ігрових консолей ділиться на покоління, які зазвичай тривають близько 6-7 років. Наприкінці свого покоління консоль повинна запропонувати стільки ж задоволення, скільки й у день прем’єри. Звісно, що старіша консоль, то графіка трохи відрізнятиметься від максимальних налаштувань на новому настільному комп’ютері, але ігри мають працювати без жодних підгальмовувань. Саме тому ігрову консоль насамперед використовують люди, які цінують комфортний ігровий процес вище найвищих налаштувань графіки.

Ігрова приставка також служить домашнім розважальним центром. Ви можете запускати додатки найпопулярніших потокових сервісів (Netflix, Amazon Prime Video, Spotify і багатьох інших), дивитися щось на YouTube, а іноді навіть лазити інтернетом. Моделі, оснащені оптичним приводом, дають змогу відтворювати диски Blu-Ray, DVD і CD з підтримкою кінематографічного звуку найвищої якості.

Sony PlayStation — символ консольних ігор

З моменту прем’єри першої PlayStation 1994 року консолі Sony увійшли в число найпопулярніших ігрових пристроїв у всьому світі. Консоль PS5 — це в буквальному сенсі апаратне забезпечення. Це найбільша ігрова приставка останнього покоління, але її розмір не виникає з нізвідки. Вона оснащена потужними компонентами, які дадуть змогу грати з роздільною здатністю 4K і до 120 кадрів за секунду, а також із використанням технологій трасування променів і HDR.

PlayStation прославилася своїми чудовими ексклюзивними іграми, які й донині продовжують встановлювати стандарти ігрової індустрії. До найважливіших серій належать Uncharted, God of War, The Last of Us, Ratchet and Clank, Little Big Planet і багато-багато інших. 

Microsoft Xbox — приємна концепція

Xbox — друга приставка за силою серед стаціонарних ігрових консолей, що присутня на ринку з 2001 року. Приставка популярна в Європі та США, і цьому є кілька причин. Насамперед Xbox славиться чудовими пропозиціями за передплатою, тісними відносинами з ігровою спільнотою і підтримкою незалежних авторів.

Xbox славиться своєю неперевершеною зворотною сумісністю. На консолях Xbox ви зможете грати в усі ігри для Xbox One, а також у більшу частину Xbox 360 і оригінальних бібліотек Xbox. Якщо у вас є диски з іграми для цих консолей і вони доступні в режимі зворотної сумісності, ніяких додаткових витрат ви не понесете. 

Xbox — чудовий вибір, якщо ви — завзятий геймер, а також любите грати час від часу. Завдяки пропозиціям підписки ви отримаєте доступ до величезної бібліотеки ігор, не купуючи кожну з них окремо. Ба більше, ви зможете вибрати модель консолі відповідно до свого бюджету та очікувань, а всі додаткові послуги будуть однаковими.

Nintendo Switch — маленька, але божевільна

Nintendo Switch — унікальна консоль, оскільки вона не схожа на PlayStation або Xbox. Switch трохи схожий на планшет, тому що це портативна приставка, яку також можна під’єднати до телевізора. Хоча вона і не пропонує таких самих графічних можливостей, як великі стаціонарні моделі, вона компенсує будь-які недоліки унікальним способом роботи та бібліотекою ігор.

Якщо ви шукаєте універсальну приставку з унікальними іграми, які також можна покласти в рюкзак, і замість кращої графіки ви віддаєте перевагу насолоджуватися унікальними рішеннями, Nintendo Switch — для вас. Повірте, розмахувати контролером перед телевізором ще ніколи не було так приємно, особливо з друзями на домашній вечірці. Nintendo Switch також є чудовою консоллю для дітей — багато ігор було створено з урахуванням віку цієї аудиторії.

Ольга Степанова

Recent Posts

«Гроші – це важливо»: нардеп назвав мету економічного бронювання від мобілізації

Економічне бронювання дасть бізнесу можливість розвитку, а Силам оборони – 200 млрд грн на рік…

16 секунд ago

Дорога не витримала: маса туристів “повисла” на скелі заввишки понад 1 кілометр

Любителі гострих відчуттів підіймалися канатною дорогою по скелі в китайській провінції Чжецзян, але в якийсь…

5 хв. ago

В Києві суддя змусив чоловіка сплатити незнайомцю 120 тисяч доларів “боргу”

У Києві суддя Києво-Святошинського районного суду Київської області Андрій Волчко потрапив у халепу. Він змусив…

17 хв. ago

Київ накриють магнітні бурі: прогноз на найближчі дні

Найближчими днями у Києві очікуються магнітні бурі. Рівень геомагнітної активності сягне індексу 5. Сьогодні, 9 травня,…

24 хв. ago

“Не здалася Путіну”: пенсіонерка, яка втратила ногу, танцює і катається на велосипеді

Під час бомбардувань російських військ Любов Миронівна Прочухан із Чернігова втратила ногу, але вирішила не…

37 хв. ago

Мобілізація за новим законом: як зміняться перевірки ТЦК на вулицях

В Україні 18 травня набуде чинності новий закон про мобілізацію. Стало відомо, як зміняться перевірки…

45 хв. ago