З літаком Лаврова у Бразилії трапився несподіваний конфуз

Латиноамериканське турне очільника МЗС РФ Сергія Лаврова, який раніше відвідав Кубу та Венесуелу, а потім попрямував на зустріч міністрів G20 до Бразилії, обернулося проблемами. Місцеві постачальники пального відмовилися заправляти літак російського урядовця, який перебуває під санкціями США через російську агресію в Україні.

Як повідомляє AeroTelegraph, урядовий літак Лаврова – Іл-96 з реєстраційним номером RA-96019 – бразильська компанія Vibra Energia відмовилася заправляти через ризик потрапити під вторинні санкції США.

Ці санкції стосуються не лише його як фізичної особи, але й компаній, які надають йому будь-які послуги. Таким чином, постачальники палива, які обслуговують будь-які літаки, якими користувався Лавров, можуть потрапити під санкції із забороною вести бізнес зі США, включно з приватними американськими компаніями.

Як результат, під загрозою зриву опинився переліт Лаврова з Ріо-де-Жанейро, де відбувався саміт міністрів G20, до бразильської столиці Бразиліа, де російський міністр планував зустріч з президентом країни Лула да Сілвою.

Без додаткової заправки російському урядовому Іл-76 не вистачило б палива на подальший переліт до Касабланки (Марокко), де він знову буде дозаправлений, а потім летітиме до Росії маршрутами, які оминають європейський повітряний простір.

Щоб не скасовувати зустріч, уряд Бразилії проконсультувався з бразильськими ВПС щодо наявності авіаційного гасу на авіабазі Галеан, але військові повідомили, що його недостатньо.

Після того, як російський лайнер остаточно відмовилися заправляти, бразильська сторона запропонувала Лаврову залишити свій Іл-76 у Ріо-де-Жанейро та полетіти до Бразиліа, підсівши “попутником” на літак очільника МЗС Бразилії Мауро Вієйри. Згодом той же літак поверне Лаврова до Ріо.

Ввечері в четвер, 22 лютого, російські пропагандисти повідомили, що голова зовнішньополітичного відомства Сергій Лавров все ж долетів до Бразиліа. Подробиць його поневірянь не повідомляють.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

22 години ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

22 години ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

22 години ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

22 години ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

22 години ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

23 години ago