Посол РФ особисто попередив Ілона Маска про загрозу ядерного удару по Україні

Американський мільярдер та засновник компанії SpaceX Ілон Маск розповів своєму біографу Волтеру Айзексону, що був особисто попереджений про загрозу ядерного удару по Україні. Про це 16 квітня повідомили у виданні Forbes.

Зі слів Маска, попередження озвучив посол Росії в США Анатолій Антонов. Дипломат повідомив, що “напад” України на тимчасово окупований Крим призведе до застосування остаточної зброї.

“Посол прямо сказав йому, що українська атака на Крим призведе до ядерної відповіді”, — передав Айзексон.

Маск заявив, що ескалація в Україні “може призвести до ядерної війни — з частковою відповідальністю Starlink”. Він пояснив біографу, що українські виробники розробили ескадру роботизованих безпілотних підводних човнів, “наповнених вибухівкою”. Ці дрони, за інформацією підприємця, здатні автономно перетнути Чорне море та влаштувати засідку флоту РФ.

Зазначається, що в Україні перепроєктували супутникову систему Starlink від SpaceX, щоб розробити передову навігаційну технологію для керування цими човнами під час секретної місії. Коли ж виявилось, що на околицях Криму вимкнене покриття Starlink, Київ нібито “благав” Маска активувати його й отримав відмову.

Маск у Twitter (нова назва соцмережі — X) попередив президента Володимира Зеленського, що “спроба повернути Крим призведе до масової загибелі, ймовірно, провалу та ризику ядерною війною”. Російського ж посла мільярдер запевнив, що “Starlink використовувався лише в оборонних цілях”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

21 годину ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

21 годину ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

21 годину ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

21 годину ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

21 годину ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

22 години ago