Перед Залужним ще два генерали стали послами: нардеп Рахманін назвав прізвища

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний став третім генералом, якого Київ призначив послом. До нього були колишній очільник Міноборони, генерал-лейтенант у відставці Андрій Таран та генерал-майор запасу Олександр Поліщук, розповів член комітету Ради з питань нацбезпеки, розвідки та оборони Сергій Рахманін в ефірі Радіо NV.

Депутат нагадав, що Тарана працює послом у Словаччині, а Рахманін – у Індії.

«Хоча мені здається, що Любляна знаходиться достатньо далеко від Лук’янівки. На мій погляд, він мав би вирішувати не дипломатичні питання, а щонайменше давати свідчення компетентним органам за все те, що він робив на посаді міністра оборони», – висловився Рахманін про Тарана, і додав, що останній не робить на посаді посла «нічого взагалі».

Депутат наголосив, що Поліщук виявився «достатньо ефективним» на своєму місці. Діяльність посла, за словами Рахманіна, скерована на те, аби якомога більше схилити Індію до різного рівня допомоги, підтримки, «загалом до невпинної, невблаганної, але послідовної зміни позиції щодо України».

Нагадаємо, Зеленський погодив кандидатуру Залужного на посаду посла України в Британії. Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ.

Раніше повідомлялося, що колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний взимку пройшов ВЛК (Військово-лікарську комісію), де був визнаний непридатним для служби в армії. До того ж він написав рапорт про звільнення з військової служби ще у лютому.

Після звільнення зі своєї посади рішенням президента Залужний був виведений у розпорядження міністра оборони. Якоїсь значимої військової посади, адекватної рівню підготовки і досвіду Залужного, міністр оборони Умеров не запропонував, як не запропонував її раніше і президент Зеленський. За цих умов, генерал Залужний прийняв рішення звільнитися з військової служби, щоб мати можливість і право зайнятися іншою справою. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Трендові кросівки весни-літа 2024: названі наймодніші моделі повсякденного взуття

Спочатку кросівки були виключно спортивним взуттям, але згодом стали частиною повсякденних та навіть ділових образів.…

8 хв. ago

Хто найнижчі актори в Голлівуді: Том Круз не потрапив до списку (фото)

Усі думають про Тома Круза як про одного з найнижчих акторів Голлівуду, але це неправда.…

19 хв. ago

Що буде з курсом долара наступного тижня і до кінця року: прогнози експертів

У суботу, 11 травня, середній курс долара в українських банках складає 39,50 грн (купівля) та…

30 хв. ago

Чоловіки в паніці: ТЦК зможе ліпити одразу по два штрафи у 25500 грн

За кожне порушення правил військового обліку військовозобов'язаних українців можуть оштрафувати окремо, таким чином громадянам можуть виписати одразу…

37 хв. ago

В Україні з 1 липня подорожчають алкоголь та автомобільне паливо: Кабмін підвищив акцизи

Про зміни повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук. Відповідне рішення було прийнято на…

50 хв. ago

Найкращі авто вищого класу: яку машину обрати, коли гроші – не проблема

Обравши автомобіль у цьому сегменті, ви можете бути впевнені, що отримаєте найвищий рівень комфорту та…

57 хв. ago