Майк Джонсон залишився на посаді: Палата представників США відмовилась звільняти спікера

У Палаті представників США відбулось голосування щодо відставки спікера Майка Джонсона. Його ініціювала радикальна республіканка Марджорі Тейлор Грін. Але її ідею не підтримали, на користь Джонсона свої голоси віддали 359 конгресменів.

Про це повідомило видання Reuters. Зазначається, що підтримали Джонсона та проголосували проти його відставки 196 республіканців та 163 демократи. На бік Грін стали лише 43 представники від обох партій.

“Палата представників США швидко і переважною більшістю голосів відхилила спробу затятої республіканки Марджорі Тейлор Грін усунути спікера Майка Джонсона від його керівної посади. Демократи приєдналися до республіканців, проголосувавши 359 проти 43”, – йдеться у повідомленні.

Таким чином, Джонсон і далі буде очолювати Палату представників Конгресу США.

Джонсон та підтримка України

Спікер Палати представників США Майк Джонсон завжди підтримував Україну та виступав за всебічну допомогу нашій країні. Коли у США довго не могли погодити великий пакет допомоги, то він навіть заявив, що готовий ризикнути кар’єрою аби тільки Конгрес схвалив виділення коштів на закупівлю зброї для України.

Перш ніж у США ухвалили довгоочікуваний пакет допомоги, Джонсон пропонував свій варіант. Він розділив допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню на різні документи. Це було зроблено для простішого та швидшого погодження. Байден тоді заявив, що підпише документ відразу, як буде позитивний результат.

Зазначається, що на дії Майка Джонсона сильно вплинула розмова з президентом України Володимиром Зеленським. Під час неї були названі терміни, до яких ЗСУ протримається без допомоги США. Й це квітень, або травень. Саме тому спікер з таким напором намагався досягти позитиву у голосуванні. 

Ольга Степанова

Recent Posts

74-річний Річард Гір з дружиною зʼявився на Каннському кінофестивалі-2024

74-річний американський актор Річард Гір відвідав Каннський кінофестиваль-2024 з дружиною Алехандрою Сільвою. Знімками 41-річна обраниця зірки "Красуні" поділилася в…

7 години ago

«Хрещений батько» ШІ вважає, що варто заборонити його військове використання

Інформатик Джеффрі Хінтон, якого називають «хрещеним батьком штучного інтелекту» за його великий внесок у розвиток…

7 години ago

Обмежено придатні чоловіки стануть необмежено придатними: роз’яснення Міноборони

Чоловіки, що мають статус обмежено придатних, можуть бути визнані або придатними, або непридатними до військової…

7 години ago

Робити і не афішувати: екс-голова Пентагону про введення іноземних військ в Україну

В даний час не варто виключати можливість введення військ НАТО до України, але не треба це афішувати.…

7 години ago

Підводні кабелі вразливі до шпигунства з боку китайських ремонтних кораблів, – WSJ

Підводні кабелі, які передають інтернет-трафік через Тихий океан, можуть бути вразливі для втручання з боку китайських ремонтних…

7 години ago

Олександр Усик втратить титул чемпіона світу: у чому причина

Український професійний боксер Олександр Усик може втратити титул абсолютного чемпіона. Про це пише Al Jazeera. Після перемоги над британцем…

7 години ago