Тисячі угорців вийшли на протести проти Орбана: що стало причиною

У центрі столиці Угорщини відбувся багатотисячний протест проти політики чинного прем’єра Віктора Орбана. Очолив рух юрист та колишній член правлячої партії “Фідес” Петер Мадьяр.

Як повідомляє Reuters, на мітинг зібралися “десятки тисяч людей”. Демонстранти пройшли маршем до парламенту з гаслами “Ми не боїмося” та “Орбана у відставку”.

Петер Мадьяр раніше був одружений з колишньою міністеркою юстиції Юдіт Варгою і став широко відомий у країні після того, як оприлюднив інформацію про корупцію всередині уряду.

Зокрема, у лютому він звинуватив голову канцелярії прем’єр-міністра Угорщини Антала Рогана в управлінні централізованою машиною пропаганди. Також він оприлюднив фрагмент розмови зі своєю колишньою дружиною, в якій вона детально описала те, як старший помічник Рогана намагався втрутитися у справу про корупцію.

Зазначається, що розслідування у цій справі розпочалося напередодні чутливих для Орбана виборів до Європейського парламенту і сталося після скандалу про сексуальне насильство, який призвів до відставки його головних союзників — президента Каталін Новак та міністра юстиції Юдіт Варгі.

Ольга Степанова

Recent Posts

Захід зупинить Путіна, якщо він зважиться на ядерний удар – Маломуж

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж спрогнозував, як перспектива проведення Росією навчань…

8 хв. ago

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

1 день ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

1 день ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

1 день ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

1 день ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

1 день ago