Право України та Зеленського: у Байдена прокоментували можливу відставку Залужного

Сполучені Штати не втручатимуться в рішення влади України щодо звільнення з посади головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Про це в ефірі телеканалу CBS заявив помічник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

За його словами, Білий дім уже окреслив свою позицію та вважає кадрові питання суверенним правом України та президента Володимира Зеленського.

“Ми чітко дали зрозуміти, що не маємо наміру втручатися в це конкретне рішення. Прямо заявили про це українській стороні. Ми не втручаємося в ці кадрові рішення. Це — суверенне право України й українського президента”, — сказав помічник американського президента Джо Байдена.

На запитання журналістки щодо наслідків відставки Валерія Залужного та чи вплине вона на ситуацію на фронті, Салліван не відповів.

Раніше видання Washington Post повідомило, що Україна попередила США про намір звільнити Залужного. Відхід генерала, однієї з найпопулярніших фігур в українському суспільстві, може вплинути на моральний стан військ і похитнути довіру західних донорів, пише видання.

Видання The Times повідомило, президент пропонував генералу іншу посаду, але той відмовився. Валерій Залужний уже встиг розповісти про своє звільнення підлеглим, коли рішення було скасоване.

Yuriy

Recent Posts

В Україні випробували унікальний дрон: невидимий для мін

Днями представники силових структур, технічні фахівці і потенційні експлуатанти протестували дрон, який може суттєво допомогти…

59 хв. ago

Захід зупинить Путіна, якщо він зважиться на ядерний удар – Маломуж

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж спрогнозував, як перспектива проведення Росією навчань…

60 хв. ago

Прогноз погоди на вихідні 18–19 травня: бувало і тепліше

За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів України після затяжного періоду прохолоди нарешті потеплішає, тож можна…

1 годину ago

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

1 день ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

1 день ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

1 день ago