В адміністрації Байдена різко висловилися про законопроект щодо допомоги Ізраїлю без України

В адміністрації президента Сполучених Штатів Америки (США) Джо Байдена розкритикували намір Палати представників відправити на голосування законопроект про фінансову допомогу Ізраїлю окремо від програми підтримки України.

Про це заявила прес-секретарка Білого дому Карін Жан-П’єр, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Білий дім.

Американська чиновниця назвала таку ініціативу “цинічним політичним маневром” законодавців від Республіканської партії у Палаті представників.

“Протягом кількох місяців адміністрація працювала з двопартійною групою сенаторів над угодою про національну безпеку, яка забезпечує безпеку нашого кордону та забезпечує підтримку народу України та Ізраїлю. У той час, коли законодавчий текст неминучий, республіканці в Палаті представників пропонують свій останній цинічний політичний маневр”, – йдеться в її заяві.

Представниця Білого дому зазначила, що “безпека Ізраїлю має бути священною, а не політичною грою”.

Жан-П’єр наголосила, що адміністрація “рішуче виступає проти цієї витівки”, яка не сприяє забезпеченню безпеки кордону, не допомагає народу України захиститися від російської агресії та відмовляє в наданні гуманітарної допомоги для палестинців.

“Натомість республіканці Палати представників повинні працювати двопартійно, як це роблять адміністрація та Сенат, над цими нагальними питаннями національної безпеки”, – заявила вона.

Раніше, 3 лютого, спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявив про те, що наступного тижня Палата проголосує щодо законопроекту про допомогу Ізраїлю у розмірі понад 17 млрд доларів. І цю пропозицію незабаром оприлюднить Сенат “після тривалих переговорів”.

За його словами, зараз Штати не мають часу розглядати пакет, який поєднує допомогу Україні та Ізраїлю.

Нагадаємо, у жовтні минулого року президент США Джо Байден подав до Конгресу законопроєкт обсягом 106 млрд доларів на допомогу Ізраїлю та Україні, а також Тайваню. З цієї суми 61,3 млрд доларів пропонувалося виділити на Україну, а 14,3 млрд доларів – на Ізраїль.

Однак у грудні Сенат заблокував розгляд цього документу. Причиною стали вимоги республіканців внести до законопроєкту жорсткіший комплекс заходів щодо захисту південного кордону США з Мексикою.

 

 

Ольга Степанова

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

22 години ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

22 години ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

22 години ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

22 години ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

23 години ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

23 години ago