Categories: Погода

Прогноз погоди на вихідні 20–21 квітня: краще залишатися вдома

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде малоприємною — похмурою, дощовою, вітряною, подекуди з нічними заморозками.

Погода в суботу 20 квітня

У суботу небо над Україною, як і протягом практично всього попереднього тижня, буде затягнуте хмарами. На півдні та в центрі країни очікуються грози, в решті областей — невеликі дощі. Перепочити від затяжних дощів зможуть лише жителі Закарпаття, Донецької, Луганської, Київської, Сумської та Чернігівської областей.

Найтепліше буде на сході — вдень повітря тут прогріється до +17…+20 °С, уночі — до +5…+8 °С. У південних, північних і центральних областях термометри покажуть удень +14…+16 °С, у західних — +11…+14 °С, проте ночі тут будуть холодними, місцями із заморозками до -3 °С.

Погода в неділю 21 квітня

Неділя в Україні буде негожою. У Київській, Житомирській і Вінницькій областях синоптики прогнозують сильні зливи (близько 20 мм). У решті регіонів буде досить вітряно при незначних опадах. Особливо сильні пориви вітру (понад 10 м/с) очікуються в Одеській, Херсонській, Дніпропетровській і Запорізькій областях.

На сході країни стовпчики термометрів піднімуться до +19…+22 °С (уночі — до +9 °С), у південних та західних областях — до +11…+14 °С (уночі — до +5…+10 °С) . У центрі та на півночі повітря вдень прогріється до +6…+9 °С (уночі — до +5 °С).

Погода в понеділок 22 квітня

Новий тиждень також розпочнеться з дощової погоди по всій Україні. Сильні дощі пройдуть у Дніпропетровській, Миколаївській, Одеській, Херсонській і Рівненській областях. На сході денна температура становитиме +17…+20 °С, нічна — до +7 °С, на півдні — +13…+15 °С (уночі — +7 °С), у центрі та на півночі — +10…+ 12 °С (уночі — +3 °С). Найпрохолоднішою погода на початку тижня буде у західних областях: удень — +6…+8 °С, уночі — +3 °С.

Увага, річки виходять із берегів!

Через рясні опади на деяких річках Івано-Франківської (Дністер, Прут, Галич-Заліщики) та Чернівецької (Сирет) областей очікується підвищення рівня води на 0,2–1,2 м. Також можливе підтоплення ділянок поблизу Дністра в районі міст Могилів-Подільський та Ямпіль.

Народні прикмети та вірування

Якщо 20 квітня сонце вдосвіта було червоного кольору, погода протягом тижня обіцяла бути дуже мінливою. Ранкова гроза цього дня вважалась передвісницею ясних днів, а вечірня віщувала сильний вітер.

Дощовий день 21 квітня вважався знаком поганого врожаю, ранковий туман — прикметою холодного та дощового літа.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Кадирова погрожують захопити три українські міста

Командир чеченського спецназу "Ахмат" генерал-майор Апти Алаудінов погрожує захопити три українські міста – Миколаїв, Одесу…

6 хв. ago

“Обіймалися та були на ти”: новий міністр оборони РФ причетний до Пригожина та ПВК “Вагнер”

Новий міністр оборони РФ Андрій Бєлоусом дружив із нині покійним власником приватної військової компанії (ПВК)…

16 хв. ago

Жінка заробляє понад 250 000 гривень на місяць, вдаючи, що у неї зламані ноги

Британка заробляє 5 000 фунтів стерлінгів на місяць (понад 250 000 гривень), прикидаючись, що у…

25 хв. ago

У владі придумали, як мобілізувати працівників компаній, які працюють віддалено

В Україні під час мобілізації працівникам компаній, які працюють дистанційно або перебувають у відрядженні чи відпустці, роботодавець…

33 хв. ago

Генштаб підтвердив ураження російського ракетного корабля «Циклон» у Севастополі

Українські захисники вразили російський ракетний корабель «Циклон». Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ. Військові уточнили, що подія…

36 хв. ago

У Києві завтра буде обмежено рух транспорту на Оболонському проспекті

У середу, 22 травня, з 08:00 до 22:00 на Оболонському проспекті обмежать рух транспорту в…

39 хв. ago