Categories: Погода

В Україні розпочався тиждень дощів: прогноз погоди з 18 по 24 березня

Наступного тижня, з 18 по 24 березня, очікується період нестійкої та вологої погоди. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що практично щодня спостерігатимуться дощі. Наші пращури помітили, що білі хмари на небі розкажуть про вітряну та морозну погоду, а сірі хмари віщують потепління.

Синоптики в Укргідрометцентрі повідомили, що внаслідок переміщення на територію України атмосферних фронтів та під впливом висотного циклону очікується період нестійкої та вологої погоди. Практично щодня спостерігатимуться дощі, у північних та західних областях часом мокрий сніг. Температурне тло залишиться високим, проте на початку тижня незначне похолодання охопить західні області країни.

  • У понеділок, 18 березня, у західній частині очікується сніг та мокрий сніг, на решті території країни пройдуть дощі, у центральних областях та на Київщині місцями значні. На Лівобережжі країни можливий туман. Вітер південний, з переходом на північно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +2…+7°С, вдень +7…+12°С. У західних областях вночі -3…+2 °С, вдень 0…+5°С.
  • У вівторок, 19 березня, у більшості областей України утримається нестійка погода. Пройдуть опади у вигляді дощу, мряки та мокрого снігу. Подекуди можливий туман. У західній частині на дорогах подекуди ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +1…+6°С, вдень +6…+11°С; у західних областях вночі -4…+1°С, вдень +1…+6°С.
  • У середу, 20 березня, опади пройдуть у центральних, західних та місцями північних областях. На півдні та сході переважно сухо. У Карпатах очікується значний сніг та мокрий сніг. У західних областях подекуди налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Вітер східний, північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +1…+6°С, вдень +6…+11°С; у західних областях вночі -2…+3°С, вдень +1…+6°С.
  • У четвер, 21 березня, у південних та південно-західних областях України пройдуть дощі, місцями з мокрим снігом, на решті країни без істотних опадів. Вітер східної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +1…+6°С, вдень +7…+12°С.
  • У п’ятницю, 22 березня, істотних опадів не очікується, лише ввечері на Волині пройде невеликий дощ. Вночі та вранці місцями тумани. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +1…+6°С, вдень +7…+12°С.
  • У суботу, 23 березня, у західних та північних областях пройдуть дощі, на решті країни без істотних опадів. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +2…+7°С, вдень +8…+13°С.
  • У неділю, 24 березня, дощова погода збережеться у західних та північних регіонах. У Карпатах мокрий сніг та дощ. У решті областей без істотних опадів. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +2…+7°С, вдень +8…+13°С, у південних, центральних та східних областях місцями +14…+17°С.

Наші пращури помітили, що дощ у березні – до грибного літа.

А березневий грім віщує затяжні холоди.

Якщо ж у березні вода не тече, то у квітні трава не росте.

Ольга Степанова

Recent Posts

Черги на водійські права: чому українцям доводиться чекати місяцями на іспит

У сервісних центрах МВС спостерігається дефіцит екзаменаторів та нестача талонів на практичний іспит. Про це повідомив начальник…

10 хв. ago

У Росії вирішили заборонити квадроберів

Російська влада хоче заборонити молодіжну субкультуру "квадроберів". Відповідний законопроєкт уже готують у Держдумі, пише "Астра". "Розробляю законопроєкт про…

16 хв. ago

Названо прізвисько принца Гаррі, про яке він хотів би не згадувати

Не секрет, що у принца Гаррі була дуже бурхлива молодість. І коли герцог Сассекський ще…

20 хв. ago

Кабмін вигадав, як боротися з бідністю: українцям платитимуть базову соцдопомогу

Міністерство соціальної політики України підготувало постанову Кабінету Міністрів України "Деякі питання реалізації експериментального проекту щодо надання базової…

29 хв. ago

Коли будуть зимові канікули 2024-2025 року: скільки відпочиватимуть школярі і студенти

2 вересня 2024 року в Україні розпочався навчальний рік 2024-2025. Він триватиме до 30 червня.…

34 хв. ago

Знадобиться всього 5 інгредієнтів: як легко приготувати десерт крем-брюле

Шеф-кухар Равніт Гілл показала, як приготувати десерт крем-брюле в домашніх умовах. Для цього необхідні лише жирні вершки,…

37 хв. ago