Ягода-рекордсменка: фермери виростили найбільшу лохину в історії (фото)

На австралійській фермі було виведено найбільшу голубку у світі. Урожай встановив новий світовий рекорд за версією Гіннеса.

Про це повідомляє британське інтернет-видання The Independent.

У листопаді на фермі в Корінді на узбережжі Нового Південного Уельсу було зібрано гігантський плід, розміром з м’яч для гольфу. Найбільша ягода має ширину 39,31 мм і вагу 20,4 грама, що приблизно в 10 разів перевищує середню вагу лохини — зазвичай від 1 до 3,5 грама.

Фермери виростили найбільшу лохину в історії

Книга рекордів Гіннеса офіційно підтвердила, що лохина з Корінді є найбільшою у світі, перевершивши попередній рекорд у 1,23 раза. Попередній рекорд належав ягоді, вирощеній у Західній Австралії 2020 року.

Ця лохина належить до нового сорту Eterna, який був розроблений компанією у відповідь на підвищений попит споживачів на ягоди більшого розміру по всій Австралії.

“Не дивлячись на те, що плоди великі, тут немає абсолютно ніяких недоліків за якістю і смаком, як можна було б очікувати під час розроблення сорту лохини преміум-класу”, — заявив Гокінг у своїй заяві.

Фермери виростили найбільшу лохину в історії

Команда повідомила, що вже деякий час знала про досягнення рекорду, оскільки їхні фермери регулярно повідомляли про появу все більших ягід.

“Тільки коли ми зважили їх на вагах, ми зрозуміли, що виявили”, — сказав провідний садівник.

Компанія висловила щиру радість від офіційного підтвердження рекорду після 12 тижнів очікування.

“Ми завжди прагнемо розробляти нові сорти, які покращують наявні стандарти і відповідають мінливим вимогам клієнтів”, — заявив у своїй заяві Джордж Джессетт, міжнародний менеджер із садівництва Costa Berries.

Команда каже, що поки не готова вживати або продавати цю ягоду лохини. Наразі вона заморожена в холодильнику. Також вони роздумували над тим, щоб, наприклад, опустити її в смолу і закріпити на стіні.

Ольга Степанова

Recent Posts

Коли буде останній дзвоник і випускний в школах України: дати у 2024 році

Останній дзвоник в Україні 2024 року пройде в умовах війни. Через військові дії школи, згідно…

21 хв. ago

Хтось бреше: принц Гаррі та Меган Маркл вляпалися в чергову халепу

Нещодавно принц Гаррі та Меган Маркл провели три дні у Нігерії. Тур, який у пресі охрестили…

25 хв. ago

Закон про мобілізацію: у якому випадку можна не приходити до ТЦК

В Україні 18 травня вступив в силу новий закон про мобілізацію. Він, зокрема передбачає, що всім…

28 хв. ago

Вимкнення світла сьогодні буде в усіх регіонах України

Сьогодні, 20 травня, в усіх регіонах України від 18:00 до 00:00 діятимуть графіки погодинного знеструмлення. Про це повідомили в…

29 хв. ago

Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів – DeepState

Ситуація на фронті залишається напруженою, але контрольованою. Однак окупантам вдалося просунутись в районах 10 населених…

31 хв. ago

Рекорд, який важко перебити: 106-річний американець став найстарішим парашутистом світу

Книга рекордів Гіннеса відзвітувала про чергове неймовірне досягнення, яке непросто буде перевершити. У травні було офіційно…

32 хв. ago