Categories: Погода

Яких сюрпризів очікувати в Україні від погоди: прогноз кліматолога на решту весни та літо

В Україні очікується похолодання та нестійкі погодні умови, з коливаннями температури повітря, дощами, поривчастим вітром та нічними заморозками.

Про це розповіла кліматолог, кандидат географічних наук Віра Балабух, погода може знову почати лякати нас заморозками.

“Зараз в Україну заходить циклон, і з ним буде пов’язане суттєве зниження температури повітря. Ймовірно, навіть будуть заморозки, особливо на заході країни, і ми знову після літніх днів у березні та на початку квітня побачимо сніг“, – пояснює Віра Балабух.

За її словами, прохолодна погода вже почалася, і температура знижуватиметься. Але жодних аномалій не очікується, на відміну від літньої спеки у березні та квітні. Звичайні квітневі холоди. І цей період надовго не затягнеться.

Це типова для квітня погода, а от температури наприкінці березня та на початку квітня якраз були аномальними. Тоді спостерігалася дуже потужна хвиля тепла із надзвичайно високою температурою. Така погода може спостерігатись у середині весни тричі на сто років“, – зазначила синоптик.

Після чого, за її словами, вже десь до першого тижня травня весна почне повертатися до звичайних показників – температура поступово підвищуватиметься. Після холодного періоду не спостерігатиметься ні вкрай високих, ні низьких позначок – таких показників на термометрі ми не побачимо.

Травень, найімовірніше, зустріне нас теплом, але спеки навряд чи дочекаємось. Середня температура може бути на один-два градуси вище за норму. Аномальних градусів – ні високих, ні низьких – швидше за все, не буде. Якщо говорити про літо, то згідно з розрахунками світових прогностичних центрів, велика ймовірність, що воно теж буде теплим. Але не спекотним. Ймовірність великої спеки у нас низька. Але на градус-два температура таки перевищить норму, – розказала Балабух.

Ольга Степанова

Recent Posts

Є чітка формула, як загнати Путіна в глухий кут,- експерт

Публіцист Віталій Портніков відповів на питання, як усунення Путіна могло б змінити перебіг війни. На питання про…

4 хв. ago

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

20 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

29 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

42 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

52 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

1 годину ago