Categories: Погода

Повітря “горить”: у світі зафіксували рекордну температуру вище 40 градусів на середину березня

Африканський континент, відомий своєю спекотною та посушливою природою, зіткнувся з безпрецедентною кліматичною подією, яка увійде в історію як одна з найнезвичайніших.

11 березня стало днем, коли тисячі температурних рекордів були побиті по всьому континенту, викликаючи занепокоєння і наражаючи на наші уявлення про кліматичні зміни… про це повідомляє The Watchers.

Від Камеруну на заході до Маврикія на сході країни Африки страждали від нестерпної спеки, яка перевершила всі очікування. Кліматолог та історик погоди Максиміліано Еррера, аналізуючи ці події, висловив стурбованість, бо подібного ніколи не траплялося у світі.

Його слова підкріплювалися разючими цифрами та показниками. У Камеруні термометри зафіксували приголомшливу температуру +45,5°C – новий національний рекорд для березневого дня. Гана не відставала, встановивши власний рекорд на позначці +43,8°C. Нігер побив місячні рекорди на майже всіх станціях моніторингу, де температура піднялася до +45°C.

Буркіна-Фасо також не залишилася осторонь, зареєструвавши місячні максимуми по всій країні. Проте найдраматичніші події розгорнулися в Малі, де було зафіксовано найспекотніший день в історії: у місті Бугуні температура досягла +44°C. Навіть Коморські острови не втекли від цієї хвилі спеки, встановивши свій історичний рекорд на позначці +36,1°C.

Африка, скріншот: Youtube

Еррера підкреслив, що сотні рекордів були також побиті по всій Південній Африці, Намібії та Ботсвані, ще раз наголошуючи на масштабах цієї події. Що на нас чекає в майбутньому – повною мірою навіть вчені не можуть сказати.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Україні випробували унікальний дрон: невидимий для мін

Днями представники силових структур, технічні фахівці і потенційні експлуатанти протестували дрон, який може суттєво допомогти…

1 годину ago

Захід зупинить Путіна, якщо він зважиться на ядерний удар – Маломуж

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж спрогнозував, як перспектива проведення Росією навчань…

1 годину ago

Прогноз погоди на вихідні 18–19 травня: бувало і тепліше

За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів України після затяжного періоду прохолоди нарешті потеплішає, тож можна…

1 годину ago

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

1 день ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

1 день ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

1 день ago