Новини світу

Глава невизнаної Нагірно-Карабахської республіки підписав указ про припинення її існування

Самвел Шахраманян підписав указ, згідно з яким усі державні установи будуть розпущені, а республіка Нагірний Карабах припинить своє існування.

“Розпустити всі державні установи та організації, які перебувають у їхньому відомчому підпорядкуванні до 1 січня 2024 року, та Республіка Нагірний Карабах (Арцах) припиняє своє існування”, – йдеться в указі.

Населення Нагірного Карабаху, у тому числі тих, що перебувають за межами республіки, пропонується «ознайомитися з умовами реінтеграції», представленими Азербайджаном, з метою ухвалення надалі самостійного рішення про можливість перебування в Нагірному Карабаху.

Як відомо, суперечка про належність Нагірного Карабаху понад 30 років робила дуже напруженими відносини Вірменії та Азербайджану. Регіон оголосив про вихід зі складу Азербайджанської РСР у 1988 році. 1992-го почався військовий конфлікт, внаслідок якого Баку втратив контроль над Нагірним Карабахом. З того часу там неодноразово відбувалися сутички.

Раніше прес-секретар прем’єр-міністра Вірменії Назелі Багдасарян повідомив про 65 тисяч біженців, які прибули до Вірменії із регіону. Загалом у Карабаху проживало близько 120 тисяч вірмен.

Нагадаємо, у вересні 2023 року Азербайджан провів блискавичну військову операцію і повернув раніше окуповані сепаратистами території Карабаху до складу країни.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

4 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

4 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

4 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

4 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

4 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

4 години ago