Новини світу

Глава невизнаної Нагірно-Карабахської республіки підписав указ про припинення її існування

Самвел Шахраманян підписав указ, згідно з яким усі державні установи будуть розпущені, а республіка Нагірний Карабах припинить своє існування.

“Розпустити всі державні установи та організації, які перебувають у їхньому відомчому підпорядкуванні до 1 січня 2024 року, та Республіка Нагірний Карабах (Арцах) припиняє своє існування”, – йдеться в указі.

Населення Нагірного Карабаху, у тому числі тих, що перебувають за межами республіки, пропонується «ознайомитися з умовами реінтеграції», представленими Азербайджаном, з метою ухвалення надалі самостійного рішення про можливість перебування в Нагірному Карабаху.

Як відомо, суперечка про належність Нагірного Карабаху понад 30 років робила дуже напруженими відносини Вірменії та Азербайджану. Регіон оголосив про вихід зі складу Азербайджанської РСР у 1988 році. 1992-го почався військовий конфлікт, внаслідок якого Баку втратив контроль над Нагірним Карабахом. З того часу там неодноразово відбувалися сутички.

Раніше прес-секретар прем’єр-міністра Вірменії Назелі Багдасарян повідомив про 65 тисяч біженців, які прибули до Вірменії із регіону. Загалом у Карабаху проживало близько 120 тисяч вірмен.

Нагадаємо, у вересні 2023 року Азербайджан провів блискавичну військову операцію і повернув раніше окуповані сепаратистами території Карабаху до складу країни.

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

2 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

2 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

3 години ago