Новини світу

“Тренуються разом”: у НАТО заявили про загрозу зближення РФ та Китаю

Генеральний секретар НАТО нагадав, що всього за кілька тижнів до вторгнення в Україну глави Росії та КНР підписали угоду, в якій чітко визначили, що їхнє партнерство безмежне.

Нескладно уявити конфлікт, в якому Москва і Пекін діятимуть спільно, оскільки ми бачимо, як їхні стосунки стають тіснішими. Про це генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, виступаючи на Дні промисловості, організованому Федерацією німецької промисловості.

“Дуже легко уявити конфлікт, в якому Росія і Китай так чи інакше діятимуть разом. Тому що ми бачимо, що Китай і Росія зближуються все ближче і ближче. Вони тренуються разом, всього за кілька тижнів до вторгнення в Україну президент Сі та президент Путін підписали угоду, договір, у якому вони чітко заявили, що партнерство безмежне”, – сказав глава Альянсу.

Столтенберг також зазначив, що попри те, що НАТО залишається регіональним союзом Північної Америки та Європи, для блоку важливим є і те, що відбувається за межами трансатлантичного простору.

“І тому ми стурбовані, коли бачимо загрозливу риторику Китаю на адресу Тайваню. Китай не має виправдання для застосування сили проти Тайваню. Силовим шляхом змінювати статус-кво не можна, а будь-які розбіжності повинні вирішуватися дипломатичним шляхом”, — пояснив він, відповідаючи на запитання про реакцію НАТО на можливу ескалацію на Тайвані.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

34 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

36 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

37 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

48 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

50 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

51 хв. ago