Новини

Після фотосесії для Playboy: держсекретаря Франції відправили у відставку

Державний секретар при прем’єр-міністрі з питань соціальної економіки та громадських організацій Франції Марлен Шьяппа, яка погодилася навесні знятися у відвертій фотосесії для журналу Playboy, йде у відставку. Про це повідомив телеканал BFMTV.

У коментарі журналістам Шьяппа заявила, що для неї було великою честю працювати шість років в уряді. І хоча деякі її колеги вважають, що після скандальної зйомки для обкладинки журналу Playboy політичне майбутнє колишнього держсекретаря під сумнівом, вона сподівається на краще.

“Як сказав Сент-Екзюпері, ніхто не може передбачити майбутнє, принцип полягає в тому, щоб зробити його можливим”, — сказала Шьяппа.

Також вона додала, що в неї не завжди виходило, але вона завжди намагалася захищати права жінок.

Скандал із Марлен Шьяппою та Playboy

Як повідомляють французькі ЗМІ, у квітні прем’єр-міністр Франції Елізабет Борн вичитала тодішнього держсекретаря з питань соціальної економіки та громадських організацій Марлен Шьяппа за те, що та погодилася дати інтерв’ю журналу Playboy. Журналісти писали, що Борн особисто зателефонувала держсекретарю і заявила, що її дії “категорично недоречні в сьогоднішньому соціальному контексті”.

Рішення держчиновниці знятися для журналу викликали чимало суперечок. У Франції в той момент велися активні дебати про пенсійну реформу, внаслідок якої рейтинг президента Франції Еммануеля Макрона сильно постраждав. У березні він провів відповідний законопроєкт через парламент за допомогою статті 49.3. Саме цю скандальну цифру в мережі домалювали колишньому держсекретарю Марлен Шьяппа на фото для Playboy.

Попри жорстку критику Шьяппа у себе в соцмережах зазначала, що погодилася на публікацію у виданні та інтерв’ю на 12 сторінок, бо захищає права жінок.

“Захист права жінок розпоряджатися своїм тілом стоїть скрізь і завжди. У Франції жінки вільні. За всієї поваги до відступників і лицемірів” — заявила держчиновниця.

Ольга Степанова

Recent Posts

Як продовжити життя літньому гардеробу восени: 8 “рецептів” від надихаючої блогерки

Чи не хочете прощатися з улюбленими літніми речами? У нас є кілька ідей, які допоможуть…

5 хв. ago

В Україні – “криза дезертирства”: у Міноборони зробили заяву про демобілізацію, – The Times

Порівняно з минулим роком в Україні різко зросла кількість випадків дезертирства. Українці, які записалися до…

14 хв. ago

Ти в мене “бомба: в аеропорту в Польщі через комплімент чоловіка дружині зчинився переполох

У Польщі в аеропорту Вроцлава стався переполох через комплімент одного з пасажирів своїй дружині. Через…

22 хв. ago

У мережу злили «делікатне» відео 24-річної судді: вона каже, що це наклеп (фото)

24-річна Еліф Караарслан з Туреччини опинилася у центрі скандалу після публікації "делікатного" відео. Дівчина все…

31 хв. ago

Росія хоче створити нову систему міжнародних банківських платежів: деталі

Росія планує створити нову систему міжнародних банківських платежів між країнами БРІКС. Вона хоче обійти чинну глобальну…

40 хв. ago

Мобілізація багатодітних батьків: сім’я відходить на задній план

Згідно з українським законодавством, багатодітні батьки, зокрема, батьки трьох і більше неповнолітніх дітей, можуть мати…

48 хв. ago