Новини світу

Туреччина йде на другий тур виборів президента

Чинний президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган набирає 49,35% голосів за підсумками відкриття 100% виборчих скриньок у рамках підрахунку голосів на виборах глави держави, що відбулися в неділю, єдиний кандидат від опозиції Кемаль Киличдароглу заручився підтримкою 45% виборців. Такі дані наводить у понеділок державний телеканал TRT.

Третій кандидат від “Альянсу АТА” Сінан Оган отримав 5,22%. Кандидат Мухаррем Індже, який зняв свою кандидатуру, отримав 0,43% голосів. ЦВК Туреччини вважає дійсними віддані за нього голоси.

Для перемоги у першому турі один із кандидатів мав отримати 50% плюс один голос. Для проведення другого туру голосування визначено дату 28 травня.

Президентські та парламентські вибори у Туреччині називають історичними, оскільки вперше за 20 років правління Реджепа Тайіпа Ердогана у опозиційного кандидата з’явився шанс на успіх.

Третій кандидат у президенти Сінан Оган, який набрав на президентських виборах напередодні 14 травня в Туреччині найменшу кількість голосів із трьох претендентів (понад 5%) вже пообіцяв підтримати лідера турецької опозиції Кемаля Киличдароглу у другому турі.

Ольга Степанова

Recent Posts

Неочікувані цифри: Євростат назвав середню тривалість життя у країнах ЄС

Євростат оприлюднив дані щодо середньої тривалості життя серед мешканців Європи. Результати є позитивними, адже додалося ще 0,9…

1 годину ago

Що зміниться для українських чоловіків із 18 травня: десять фактів про мобілізацію

Починаючи з 18 травня набере чинності новий закон про мобілізацію. Він змінить правила реєстрації та призову військовозобов'язаних…

1 годину ago

Нажились на війни: зникли мільйони, виділені на відновлення Бородянки

У постраждалій під час бойових дій Бородянці Київської області зникли приблизно 20 млн грн. Кошти…

2 години ago

Блокуватимуть рахунки і майно: ТЦК отримали право штрафувати за ухилення

Співробітники Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки отримають право на штраф за неявку в ТЦК для чоловіків,…

2 години ago

Новий кандидат у президенти США: Байдену та Трампу кинули виклик

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж…

2 години ago

У Чехії пригрозили штрафами та депортацією військовозобов’язаним українцям

Декілька заяв із приводу українців у Чехії зробив уряд цієї країни. Йдеться про легітимність перебування…

2 години ago