Новини

Чотири українки потрапили в топ-100 найвпливовіших людей світу

Чотири українки потрапили до списку «100 найвпливовіших людей» світу від американського тижневика Time у щорічному рейтингу TIME100 Next. Перелік з’явився на сайті Time напередодні.

Перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко увійшла у номінацію «лідери». «Міністр Свириденко є символом стійкості українського народу. З такими молодими, розумними та рішучими лідерами, як вона, на чолі післявоєнне майбутнє України виглядає яскравішим, ніж будь-коли», – йдеться у коментарі міністра торгівлі США Джими Раймондо у картці номінантки.

Юлія СвириденкоДвох українок відзначили у категорії «Адвокати». Зокрема – це директорка Центру протидії корупції Дар’я Каленюк та очільниця добровольчого медичного батальйону «Госпітальєри» Яна Зінкевич.

«Каленюк висвітлює російські воєнні злочини, докладно описуючи особисті наслідки для окремих українців. І вона ганьбить олігархів і компанії, які наживаються, вливаючи гроші в російську військову машину», – йдеться у коментарі Кеннета Рота – американського адвоката, правозахисника і письменника у картці номінантки.

Дар’я КаленюкЯна Зінкевич відіграла важливу роль у порятунку українських життів на передовій. 28-річний військова ветеранка очолює цивільний медичний батальйон «Госпітальєри». Під її керівництвом надана допомога та евакуйовано тисячі військовослужбовців і цивільних.

«Госпітальєри» зібрали гроші для свого спеціального навчального центру зі спеціальним обладнанням, де команда Зінкевич може підготувати нове покоління волонтерів-парамедиків», – йдеться у коментарі.

Яна ЗінкевичАнастасія Волкова, яка увійшла в номінацію «інноватори», є засновницею проєкту Flurosat, що надає технологічні послуги аграрному бізнесу. Штучний інтелект аналізує супутникові фото і прогнозує проблеми, які можуть виникнути з врожаєм. У коментарі у картці номінантки зазначається, що компанія Волкової дає змогу таким гігантам, як General Mills і Kelloggʼs досягати своїх кліматичних цілей.

Анастасія ВолковаРейтинг 100 найвпливовіших людей світу у TIME започаткували у 2018 році. До переліку потрапляють молоді лідери думок та зірки, що впливають на формування суспільства. Це музиканти, лікарі, урядовці, викривачі корупції та топменеджери знакових компаній.

Ольга Степанова

Recent Posts

Школяра принесли в жертву, заради благополуччя закладу: задушили під час ритуалу чорної магії

У жахливій історії з Індії сталося вбивство другого класу, що викликало шок у суспільстві. У…

25 секунд ago

Штрафи у ТЦК: як від них відбитися, детальна інструкція від адвоката

Чоловіки під час відвідування ТЦК можуть нарватися на штраф за те, що раніше не оновили…

9 хв. ago

За межею виживання: соцвиплати скоротяться, а комуналка та продукти перетворяться на розкіш

Економічні проблеми, з якими стикаються люди в Україні, стають дедалі гострішими, як наголошує економіст Олег…

18 хв. ago

Комуналка за сусіда: українцям розповіли, як їм навішують чужі борги

Буває, що громадяни справно платять за комунальні послуги і не мають боргів, але рахунки приходять…

26 хв. ago

Рада зібралася саджати офіцерів-командирів: закон нардепи вже затвердили

В Україні наразі розробляється важливий законопроект, який передбачає кримінальну відповідальність військових командирів за злочини, вчинені їхніми підлеглими.…

36 хв. ago

Перевершила сонце і вітер: енергія “під землею” забезпечує 70% потреб цілої країни

Понад 70 % енергії Ісландія отримує з геотермальних джерел, що знижує залежність від імпорту, а також…

43 хв. ago