Новини

Росія будує таємний завод із виробництва іранських безпілотників – Financial Times

Москва й Тегеран розгорнули спільне виробництво ударних дронів-камікадзе Shahed 136, якими окупанти б’ють по українських містах, на території країни-агресора Росії. У російській республіці Татарстан планують будувати завод із виробництва цього озброєння.Про це повідомляє видання Financial Times. 

За даними журналістів, завод працюватиме таємно під прикриттям компанії “Альбатрос”, що займається “створенням сільськогосподарських безпілотників”.

Зараз це підприємство відкрито продає для міністерства оборони країни-агресора розвідувальні дрони, але, ймовірно, там виготовлятимуть і дрони-камікадзе.

Як ідеться в матеріалі, “Альбатрос”, що раніше спеціалізувалася на “сільськогосподарських технологіях”, побудувала свій новий завод в особливій економічній зоні “Алабуга” в Татарстані – це місце, яке в США вважають центром зусиль, що підтримуються Тегераном із розвитку потенціалу Москви у виробництві безпілотників.

Вашингтонський аналітичний центр Інституту науки та міжнародної безпеки у лютому 2023 року повідомляв, що в “Алабузі” було розміщено оголошення про роботу для інженерів БПЛА. А з жовтня 2022 року там шукали кандидатів на такі посади, як “директор з виробництва БПЛА”, “конструктор БПЛА” та “головний технолог БПЛА”.

Також “бізнес-парк” розмістив оголошення про пошук перекладачів із перської мови, яким потрібно буде їздити у відрядження, виконувати синхронний переклад і перекладати технічні документи.

Напередодні у російському виданні “Протокол” також повідомляли, що в Татарстані розгорнуто масштабне виробництво іранських дронів. Там також стверджували, що ударні БПЛА виробляють у спеціальній економічній зоні “Алабуга”, вже у 2024 році планується перенести виготовлення частини деталей на територію РФ, а потім автоматизувати виробництво.

Ольга Степанова

Recent Posts

Лукашенко дозволив збивати “Шахеди”, які залітають до Білорусі

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко дозволив своїм військовим збивати безпілотники над територією своєї країни. Очевидно, йдеться про…

49 секунд ago

Бронь від мобілізації для ФОПів: важлива інструкція

Бронь під час воєнного стану можуть отримати працівники критично важливих для української економіки підприємств. Але у…

5 хв. ago

“Штурмують зранку до ночі”: ЗС РФ беруть в оточення Селидове, — офіцер ЗСУ

На Донеччині Збройні сили Росії намагаються взяти в оточення місто Селидове. Вони нарощують тиск з…

14 хв. ago

У мережі з’явився новий тренд. Як українці пародіюють сім’ю корупціонерів із Хмельниччини

4 жовтня керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК) Тетяну Крупу та її сина начальника…

22 хв. ago

Автомобілі, які часто ламаються – проблемні моделі авто – які авто краще не купляти

Придбання автомобіля – це важливе вкладення коштів, тому кожен потенційний власник хоче отримати надійний та…

31 хв. ago

З простих українців «здирають» останню шкіру: що чекає на них наступного року

Закони про держбюджет та зміни до оподаткування сформовані по принципу: з простого українця зідрати останню…

40 хв. ago