Новини

Колишня керівниця МЗС Австрії, з якою танцював Путін, відпочиває у російському селі

Колишня голова Міністерства закордонних справ Австрії Карін Кнайсль, яка виїхала з країни через погрози та звинувачення у зв’язках з Росією, зняла будинок у російському селі. Австрійська експосадовиця мешкає у селі Петрушово у Рязанській області.Про це пише видання “Вид сбоку”.

Кнайсль була міністеркою закордонних справ Австрії у 2017-2019 роках. У 2018 році вона запросила на весілля президента Росії Володимира Путіна і танцювала з ним вальс перед камерами.

Журналісти видання зустрілися з Кнайсль на місцевому святі “Маківка літа”. Колишня міністерка розповіла їм, що винайняти житло у Петрушово їй допомогли знайомі.

“Я заплатила ще за місяць, а далі побачимо. Я не знаю нічого про моє майбутнє, нічого”, – сказала Кнайсль.

В австрійському уряді політикиня представляла крайню праву Партію свободи, яка виступала за покращення відносин із Росією. У липні 2022 року вона розповіла The Washington Post, що залишила Австрію, побоюючись за свою безпеку. У матеріалі не уточнювалося, хто саме погрожував Кнайсль і чи ведеться розслідування.

“Було непросто приїхати сюди, але я намагаюся знайти свій шлях, хоча це нелегко. Тут мені подобається, у цьому селі дуже мило. Я приступила до роботи, продовжую викладання і навчання, пишу свої книжки, вивчаю мову. Мені довелося залишити своє колишнє життя, почати все спочатку, а у 60 років це непросто”, – розповіла вона журналістам.

За словами Кнайсль, її запросили працювати до створеного у березні цього року центру G.O.R.K.I. при Санкт-Петербурзькому державному університеті. На сайті університету Кнайсль вказана керівницею центру.

На запитання журналістів про те, чи підтримує вона зв’язки із президентом РФ Володимиром Путіним, Карін Кнайсль сказала, що востаннє бачила його у 2019 році.

У 2019 році Карін Кнайсль не потрапила до нового уряду Австрії, який був сформований після політичного скандалу і призначення нових виборів. У 2021 році колишня міністерка увійшла до ради директорів російської держкомпанії “Роснефть”, проте вже у травні 2022 року вийшла з неї.

Ольга Степанова

Recent Posts

Штурмують до 4 бригад одразу: РФ хоче захопити Вугледар будь-якою цілою, — командир 72 ОМБр

Російські війська хочуть захопити Вугледар на Донеччині за будь-яку ціну. Про це розповів командир батальйону безпілотних систем…

5 хв. ago

Автомобілі з України очікують на нові правила реєстрації в Німеччині з жовтня

З жовтня в Німеччині набирають чинності нові вимоги щодо реєстрації українських автомобілів. Термін дії винятків для…

9 хв. ago

На Сонці знову штормить: Землю накриє магнітна буря

Сонце наближається до піку своєї активності, тому на ньому все частіше з'являються плями і воно…

32 хв. ago

$1 300 з людини: комбат на Закарпатті брав з військових хабарі за службу в тилу

Державне бюро розслідувань (ДБР) разом із СБУ викрили командира батальйону однієї з військових частин, який…

35 хв. ago

“Суперники готуються”: Лукашенко заявив про необхідність приготувань до війни

Білорусі потрібно готуватись до війни, оскільки обстановка навколо є гострою. Водночас тенденцій до розв'язання війни…

38 хв. ago

Скільки повісток планують розіслати поштою до кінця року в Україні

Кабінет міністрів України ухвалив рішення виділити майже 72 мільйони гривень на централізований друк та доставку повісток військовозобов'язаним.…

42 хв. ago