Новини світу

У Москві відреагували на вступ Фінляндії до НАТО

Росія вживе заходів у відповідь до вступу Фінляндії до НАТО, конкретні кроки залежатимуть від умов інтеграції країни до альянсу, заявило російське МЗС.

“Російська Федерація буде змушена вжити заходів у відповідь як військово-технічного, так і іншого характеру з метою купування загроз нашій національній безпеці, що виникають у зв’язку зі вступом Фінляндії до НАТО”, – йдеться в заяві російського відомства.

Там заявили, що “конкретні кроки в оборонному будівництві на північно-західних рубежах Росії залежатимуть від конкретних умов інтеграції цієї країни до Північноатлантичного альянсу, включаючи розміщення на її території натовської військової інфраструктури та ударних систем озброєння”, – зазначили у російському МЗС.

Президент Росії Володимир Путін хотів бачити менше НАТО на своїх кордонах, але добився зворотнього. Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, відповідаючи на запитання журналістів перед зустріччю глав МЗС альянсу.

Він сказав, що президент, нападаючи на Україну, також хотів «закрити двері НАТО, побачити менше НАТО на своїх кордонах, але йому вдалося зробити протилежне. Союзники НАТО були краще підготовлені, його військова присутність у різних крилах Альянсу посилилася, до НАТО приєдналися нові члени. Сьогодні Фінляндія стає членом Альянсу, я вірю, що незабаром Швеція також».

Ольга Степанова

Recent Posts

115 бригаду звинуватили у краху оборони в Очеретиному: військові відповіли

115 окрема механізована бригада відповіла на звинувачення з боку засновника проєкту DeepState Романа Погорілого щодо…

3 хв. ago

У Раді запропонували обміняти екснардепа Шуфрича на журналістів, які утримуються в РФ

Серед тисячі цивільних заручників, які утримуються у російському полоні, перебувають щонайменше 26 українських журналістів, котрих викрадено…

6 хв. ago

Базові речі, які повинна мати кожна жінка у своєму літньому гардеробі

Щоб улітку ви почувалися найпрекраснішою з-поміж інших жінок, стилісти рекомендують поповнити свій базовий гардероб цими…

12 хв. ago

Куди вступати у 2024 році: топ-10 найкращих університетів України за рейтингом Scopus

В Україні оприлюднили рейтинг 10 кращих закладів вищої освіти за показниками даних наукометричної бази Scopus.…

18 хв. ago

Китай показав свій аналог гіперзвукової ракети “Кинджал”

Китай продемонстрував у новому відео свою втаємничену ракету повітряного базування, відому під індексом 2PZD-21. Вона вважається…

26 хв. ago

Винятки з закону: Ось кому не треба особисто йти до ТЦК

Що ближче новий закон про мобілізацію до набуття чинності (18 травня), відкриваються все більше нових…

32 хв. ago