Новини світу

Перед початком Олімпіади Пекін намагається приховати порушення прав людини в Китаї

Все більше урядовців, політиків та спортсменів закликають бойкотувати Олімпіаду в Китаї через порушення прав людини в КНР.

До США приєдналися Велика Британія, Канада та інші країни. І хоча їхні спортсмени братимуть участь у змаганні, делегації високопосадовців не приїдуть на Олімпіаду – 2022, інформує Експерт.

«Китайський уряд не дотримується основних олімпійських цінностей — гідності, поваги, дружби, — сказав гравець НБА Енес Кантер Фрідом на нещодавно організованій сенатором Ріком Скоттом прес-конференції. — Це жорстока диктатура». Спортсмен послався на широке придушення свободи в Сіньцзяні, Гонконгу, Тибеті, залякування Тайваню та порушення прав людини всередині самого Китаю.

«Ми нікому не дозволимо забути про те, що відбувається в комуністичному Китаї, — сказав Скотт на початку прес-конференції. — Щодня ми повинні показувати, що Сполучені Штати — непохитний захисник прав людини, який не боїться казати правду».

Понад десять років тому режим обіцяв поліпшити ситуацію з правами людини у країні в обмін на проведення літніх Олімпійських ігор 2008 року. Але ці обіцянки, чи то свобода преси, чи толерантність до політичного інакомислення та безперешкодний доступ до інтернету, так і не були виконані, вважає Самуель Чу, який заснував у США «Кампанію за Гонконг».

Він вважає, що Пекіну зійшло з рук порушення обіцянок, це дало змогу режиму й далі безкарно вчиняти неправомірні дії: «Проведення Олімпійських ігор стало для авторитарних режимів, таких як китайська компартія, перевіреним рішенням, що дозволяє відбілити їхні злочини».

Нагадаємо, зірка тенісу китаянка Пен Шуай на кілька тижнів зникла з поля зору після того, як виступила із заявою на адресу високопосадовця комуністичної партії про сексуальні домагання.

За матеріалами The Epoch Times

Ольга Степанова

Recent Posts

Алкозалежних та наркоманів можуть мобілізувати: експерт пояснив, що не так з новим законом

Скасування статусу "обмежено придатний до служби в армії" означає зокрема те, що тепер особи із алкогольною…

9 хв. ago

“Навіть неможливе можливе”: Олена Зеленська привітала українців з Великоднем

Сьогодні православні українці відзначають Свято Христового Воскресіння. З нагоди однієї з найбільших релігійних подій Перша…

20 хв. ago

НБУ прогнозує підвищення цін на світло: коли варто очікувати

В Україні очікується поступове коригування тарифів на житлово-комунальні послуги. Їхній розмір буде поетапно приведено до економічно…

28 хв. ago

Мешканців окупованих територій хочуть змусити дивитися “інавгурацію” Путіна

Російські окупанти мають намір змусити жителів тимчасово захоплених територій дивитися трансляцію "інавгурації" президента РФ Володимира…

40 хв. ago

Бої за Часів Яр: скільки окупантів Росія кинула на штурми міста

Росія зосередила в районі міста Часів Яр на Донеччині приблизно 20-25 тисяч окупантів. Про це повідомив речник…

48 хв. ago

Маленький раритет: у Києві помітили маловідомий кабріолет Ford 2000-х

У Києві сфотографували кабріолет Ford StreetKa. Компактна модель є справжнім раритетом, хоч і не дуже…

1 годину ago