Новини політики

У Франції розповіли, чому не вдалося запобігти вторгненню Росії в Україну

Франція та Німеччина намагалися запобігти війні в Україні, але цього зробити не вдалося, оскільки російський президент Володимир Путін до вторгнення до сусідньої країни не вірив у можливість сильної відповіді з боку Заходу. Про це заявив колишній французький президент Франсуа Олланд в інтерв’ю Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Щоб запобігти війні, необхідно встановити баланс сил. Необхідно чітко розуміти, що у разі вторгнення настане дуже сильна реакція у відповідь. Путін у це не вірив», – сказав Олланд.

Захід не зрозумів намірів Путіна, який вважав, що розбіжності всередині Євросоюзу та «політична слабкість» Європи призведуть до м’якої реакції на війну, продовжив екс-президент.

На його думку, влада Німеччини вважала, що «утримає Путіна від військових дій», і це було зрозуміло. «Зазвичай постачальник поводиться коректно, інакше він втрачає клієнта», — сказав Олланд, маючи на увазі постачання енергоресурсів.

«Але Путін швидше втратить ринок збуту, ніж частину території. У Франції також виявили велику поблажливість до Путіна. Дехто стверджував, що Путін став агресивним, тому що Захід недостатньо розмовляв з ним, недостатньо інтегрував його в наші процеси прийняття рішень і надто сильно ігнорував визначне становище Росії. Такі звинувачення оманливі, вони спрямовані на те, щоб представити Путіна жертвою, а Росію – країною, яка опинилася в оточенні», – наголосив Олланд.

Екс-президент Франції заявив також, що Заходу слід заздалегідь зупинити будівництво газопроводу «Північний потік-2», а компаніям — залишити російський ринок.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Україні заарештували рахунки компанії Vbet: причому тут Гранц та Росія

Печерський районний суд Києва заарештував рахунки відомого онлайн-казино Vbet за клопотанням Державного бюро розслідувань. Компанія…

6 хв. ago

Вишиванка на останній дзвоник 2024: девять красивих формул, які можна повторити випускницям

До завершення навчального року залишилося зовсім мало часу, тож учні вже можуть задумуватися над своїми…

12 хв. ago

Резерв+ замість ТЦК: чи працює новий додаток для військовозобов’язаних

У ніч на 18 травня - день, коли набув чинності новий закон про мобілізацію в…

18 хв. ago

Прогноз синоптиків на 18 травня. Дощова, але тепла погода

У суботу, 18 травня, в Україні буде мінлива хмарність. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що дощова погода…

24 хв. ago

Новий закон про мобілізацію набув чинності: які основні зміни і кого вони стосуються

Сьогодні, 18 травня, в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Кому треба оновити дані в…

45 хв. ago

Кабмін затвердив нову форму військового квитка: що змінилось

Кабінет міністрів затвердив нову форму військово-облікового документа. Відповідна постанова уряду оприлюднена на сайті Кабміну. "Відповідно до нового…

54 хв. ago