Новини суспільства

Країни Балтії готові надати військову допомогу Україні: подробиці

Міністр оборони Литви повідомив, що країни Балтії готові надати військову допомогу Україні.

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас заявив, що Литва, Латвія та Естонія готові передати військову допомогу Україні, повідомляє видання Delfi. Про це інформує Експерт з посиланням на Рубрика.

Анушаускас заявив про готовність надання Україні військово-польового шпиталю та тепловізорів. “Допомога найрізноманітніша – і військова, і невійськова. Але що допомога буде надана, це факт”, – заявив міністр оборони Литви.

Також сторони обговорили дестабілізуючу поведінку Росії в регіоні та у всій Європі. “Ми дійшли єдиної думки, що останні дії Росії, особливо концентрація збройних сил поблизу українського кордону – це грізна спроба націлитись на суверенітет членства в НАТО України”, – відзначив Анушаускас.

За словами очільника Міноборони Естонії Калле Лаанета, Росія продовжує стягувати війська біля кордонів України й висуває “абсурдні” вимоги. Як відзначив міністр оборони Артіс Пабрікс, Україна продовжує захищати інтереси Європи та вимагає право особисто обирати свою долю, що, зі свого боку, нагадує історію країн Балтії.

Ольга Степанова

Recent Posts

Які овочі треба посадити перед Великоднем

З весняним приходом, перед Великоднем є чудовий час для посадки овочів у вашому саду або…

5 хв. ago

Електронний кабінет військовозобов’язаного: у Міноборони назвали точну дату запуску в Україні

Як і передбачено новим законом про мобілізацію, електронний кабінет військовозобов’язаного має запрацювати з 18 травня. Нині…

7 хв. ago

Окупанти примусово виселяють з будинків мешканців окупованих територій

Російська окупаційна адміністрація проводить примусове виселення мешканців Голої Пристані, Коханів та Гладківки Херсонської області.

15 хв. ago

Трамп заявив, що хотів приєднатися до людей, які штурмували Капітолій

Колишній президент Сполучених Штатів Дональд Трамп заявив, що хотів приєднатися до протестувальників, які 6 січня 2021 року…

16 хв. ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні військові компанії, які працюватимуть за межами країни. Відповідний законопроект…

20 хв. ago

Назвали хвороби, які звільняють українців від мобілізації

Українцям нагадали, з якими хворобами звільняють від мобілізації.

26 хв. ago