Новини суспільства

Українські військові медики отримали нові захисні костюми в рамках допомоги від США (ФОТО)

Всього було отримано 5000 комплектів

Командування Медичних сил Збройних сил України за сприяння Агентства зменшення загрози Міністерства оборони США отримало 5000 комплектів спеціальних захисних костюмів та бахіл. Про це пише Експерт з посиланням на Фейсбуці пресслужби командування Медсил ЗСУ.

“Санітарно-епідеміологічним управлінням командування Медичних сил Збройних сил України за сприяння Агентства зменшення загрози Міністерства оборони США було отримано 5000 комплектів спеціальних захисних костюмів та бахіл. Ці засоби індивідуального захисту найближчим часом будуть передані у регіональні санітарно-епідеміологічні управління та мобільні лабораторії, які знаходяться у районі проведення операції Об’єднаних сил, де будуть використовуватися медичним персоналом при роботі з хворими на гостру респіраторну хворобу COVID-19, та при проведенні лабораторних досліджень небезпечного біологічного матеріалу”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ця допомога повністю забезпечить потребу лікарів-епідеміологів і фахівців мікробіологічних лабораторій санітарно-епідеміологічних підрозділів Медичних сил Збройних сил України у засобах захисту та посилить їх спроможності у боротьбі з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 в українському війську.

Нагадаємо, станом на 14 травня у Збройних силах України на COVID-19 хворіли 480 військових. За минулу добу зареєстровано 19 нових випадків. З них четверо осіб госпіталізовані. На ізоляції (у тому числі самоізоляції) перебувають 116 осіб. Всього за час пандемії одужали 24 415 осіб, померли 88. Від початку вакцинальної кампанії у ЗСУ 51 295 осіб отримали 1 дозу вакцини. З них 3 281 військовий медик. Повторно провакцинована 281 особа. За минулу добу щеплено 769 осіб.

Ольга Степанова

Recent Posts

Курйоз дня: у Києві водій маршрутки переглядав порно (відео)

У Києві водій одного з маршрутних таксі, схоже, вирішив як слід розслабитись під час зупинки…

21 секунда ago

В Україну йде похолодання: яку погоду чекати на Великдень

В Україні напередодні Великодня очікується зниження температури повітря. А вже у неділю знову потепліє. Такий прогноз зробила синоптик…

12 хв. ago

Базові речі, які повинна мати кожна жінка у своєму літньому гардеробі

Щоб улітку ви почувалися найпрекраснішою з-поміж інших жінок, стилісти рекомендують поповнити свій базовий гардероб цими…

21 хв. ago

Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: за яких умов

Більшість українців все ще планують повернутися до України (26% точно та 26% скоріше). З них…

34 хв. ago

Без парасольки нікуди: названо найбільш дощові міста Європи

Погода багато в чому впливає на те, як проходить наша відпустка. Комусь усі плани може зіпсувати…

41 хв. ago

Том Круз відмовив одній із найкрасивіших жінок світу

Супермодель Ірина Шейк взяла участь у зйомці кампанії для літньої колекції бренду Marc Jacobs. Колишня кохана…

52 хв. ago