Авто

Випуск легкових авто в Росії впав на 69,9%

Випуск легкових автомобілів у лютому 2023 року впав на 69,9% порівняно з аналогічним місяцем на рік раніше. За лютий та січень у сукупності було вироблено 53,9 тис. легкових автомобілів – на 73,5% менше, ніж у 2022 році. Це випливає з даних Росстату, пише Кримський вітер.

Випуск вантажних автомобілів упав на 28,1% рік до року – до 12,6 тис. одиниць. Усього з січня до березня було випущено 18,4 тис. вантажівок — на 30,6% менше, ніж за аналогічний період роком раніше.

Автобусів масою понад 5 тонн за два місяці випустили 1,6 тис. штук – на 14,1% менше, ніж за аналогічний період 2022 року. Випуск автобусів масою менше 5 тонн у лютому знизився на 24,8% — до 1 тис. штук, що на 31,2% менше, ніж у січні 2023 року. Загалом за перші два місяці цього року випустили 2,5 тис. таких автобусів.

Нагадаємо, найбільший у РФ автовиробник АвтоВАЗ зупинить конвеєр через санкції та нестачу імпортних деталей. Проблеми виникли із постачальниками, які повідомили про припинення відвантажень. Досягнуті домовленості щодо збереження поставок, скаржаться в АвтоВАЗі, були “порушені”.

Крім того, з кінця 2022 р автозавод зіткнувся з дефіцитом лакофарбових матеріалів . На той момент автомобілі Lada можна замовити лише у білому, чорному та темно-зеленому кольорах.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

49 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

50 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

52 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago