Авто

Джо Байден особисто протестував новий електропікап від Ford (ВІДЕО)

Президент США Джо Байден особисто провів тест-драйв нового електропікапу F-150 Lightning від компанії Ford. Це відбулося під час робочого візиту президента на завод Ford в Мічигані.

В компанії сказали, що не очікували на тест-драйв від президента. Про це пише Експерт з посиланням на Букви.

На відео видно, як Байден разом з охоронцем Секретної служби проїхався на новому електромобілі компанії. Він недовго їздив на території для тест-драйву, після чого під’їхав до представників ЗМІ.

Байден сказав, що автомобіль дуже швидкий і він би міг його придбати, якби була така необхідність. Він додав, що автомобіль розганяється майже до 100 км/год за 4,4 секунди.

Журналісти хотіли запитати в нього про конфлікт в Ізраїлі, але Байден сказав, що відповість, тільки якщо журналіст стане перед автомобілем в момент, коли Байден натисне на газ. Тут же Байден додав, що жартує.

До слова, продаж автомобіля почнеться в США на початку 2022 року.

Також стало відомо, що Байден під час візиту на завод Ford Motor (штат Мічиган) анонсував план з підтримки виробництва електромобілів на суму 174 мільярди доларів.

Нагадаємо, що серійне виробництво Ford F-150 Lightning стартує навесні 2022 року на заводі Ford Rouge Complex в Дірборні (Мічиган), де спеціально для нього будують окрему лінію Ford Rouge Electric Vehicle Center. Раніше озвучувалися більш ранні терміни виходу моделі на ринок (кінець 2020 року – початок 2021 роки), однак пандемія коронавіруса внесла свої корективи. Модель Ford F-150 традиційно є одним з найулюбленіших американцями пікапа, проте успіх електричної версії багато в чому буде залежати від запасу ходу і цінника новинки.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Польщі стрімко зросла кількість українського бізнесу

За даними консультаційного центру Дія.Бізнес у Варшаві, українці склали значну частку нових індивідуальних підприємців у…

4 хв. ago

В Україні створили унікальний морський дрон Kronos

Підводний дрон Kronos здатний протистояти флоту РФ. Більше того, шість одиниць нового озброєння можуть контролювати…

23 хв. ago

Ця найважливіша навичка робить людей щасливішими, – психолог з Єльського університету

Докторка філософії, психологиня і викладачка Єльського університету Емма Сеппала розповіла, яка навичка дає емоційно розумним людям більше…

7 години ago

Українців хочуть змусити виплачувати борги за померлих родичів: у Раді зареєстрували законопроєкт

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який пропонуює заборонити спадкоємцям відмовлятися від спадщини, якщо у померлого залишилися…

7 години ago

Президент «Енергоатому» так і не задекларував будинок тещі, де мешкає – «Схеми»

Президент «Енергоатому» Петро Котін в декларації за 2023 рік не вказав проживання у будинку в елітному селищі…

7 години ago

У Міноборони розповіли, коли і як запрацює е-кабінет військовозобов’язаних

Заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко заявила,…

7 години ago