Авто

Німецький Rheinmetall планує виробляти в Україні бронетранспортери Fuchs

Німецький концерн Rheinmetall хоче разом з Укроборонпромом виробляти в Україні бронетранспортери Fuchs. Про це в інтерв’ю Bild повідомив президент Rheinmetall Армін Паппергер.

“Ми почнемо там (в Україні. – Ред.) з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів екстреної допомоги й хочемо якомога швидше виготовити броньовані транспортні засоби, наприклад броньовані транспортні машини Fuchs”, — сказав Паппергер.

TPz 1 Fuchs (з нім. — “Лис”) — німецький колісний бронетранспортер-амфібія. Міноборони ФРН взяло його на озброєння у 1979 році. Разом з американським M113 німецький Fuchs є основним засобом транспортування піхоти на полі бою. На його основі створено декілька модифікацій різного призначення.

За його словами, Україну також цікавлять сучасний бойовий танк Panther та БМП Lynx. “Але першим кроком є ​​забезпечення гострих потреб країни в її оборонній боротьбі”, – зазначив керівник Rheinmetall.

На запитання, чи не боїться він відкривати виробництво в Україні з огляду на ракетні удари Росії, Паппергер відповів: “Україна має ефективні засоби захисту від нападів на чутливі цілі, головним чином завдяки західній допомозі. Електростанції та інші промислові підприємства також працюють і в разі пошкодження негайно ремонтуються”.

Ольга Степанова

Recent Posts

На Закарпатті роми заблокували ТЦК за мобілізацію односельця: почалася стрілянина

Місцеві ЗМІ повідомляють, що у місті Виноградів Берегівського району Закарпатської області увечері 3 травня відбулася…

4 хв. ago

Росіяни заявили про збиття чотирьох ракет ATACMS над окупованим Кримом

У Росії скиглять, що вночі над окупованим Кримом знову було гаряче. Окупанти пишуть, що нібито Кримський…

8 хв. ago

Balenciaga представили сумки-пакети з принтом продуктів за $2,9 тис.: реакція мережі

Модний дім Balenciaga представив літню колекцію сумки-пакета з принтами харчових продуктів. Бренд пропонує сумки Antwerp Medium Tote…

11 хв. ago

Робити щеплення від грипу щороку буде не потрібно

Єдино надійним захистом від сезонного грипу, що щорічно забирає до пів мільйона життів, є вакцинація. Безпечні та ефективні…

15 хв. ago

На Великдень над Землею пройде один із найсильніших зорепадів століття

Завтра, 5 травня, коли українці святкуватимуть Великдень, над Землею пройде інтенсивний метеоритний дощ. Дослідники припускають,…

27 хв. ago

Цього року раніше: коли буде останній дзвоник 2024

Останній дзвоник в Україні 2024 року пройде в умовах війни. Через військові дії школи, згідно…

30 хв. ago