Авто

У 2022 році зростуть ціни на вживані автомобілі: якого подорожчання чекати

У перші місяці 2022 року українцям варто очікувати зростання цін на вживані автомобілі. Як правило, машини з пробігом подорожчають на 15-20%.

Про це пише Експерт, посилаючись на дані Інституту досліджень авторинку.

На думку експертів, зростання цін на старі машини пов’язане з підвищеним попитом через дефіцит нових авто на всіх ринках світу. Найближчим часом ця хвиля здорожчання дійде і до України.

Аналітики прогнозують, що ціни на вживані автівки в Україні будуть рости паралельно з ринками Європи, США, Кореї та КНР.

Наразі левову частку ринку вживаних автомобілів в нашій країні формують недорогі моделі вартістю до 10 тисяч доларів, через низьку купівельну спроможність українців. Більш «свіжі» авто, які коштують дорожче, в Україну майже не завозять. Вподобання зміняться тоді, коли у зв’язку зі зростанням економіки з‘явиться можливість купити дорожче авто, кажуть експерти.

Зазначимо, 2021 рік видався досить успішним для автомобільного ринку України. Попри негативні світові тенденції, він показав ріст та розвиток.

Також стало відомо, що в останній місяць 2021 року українці придбали і зареєстрували рекордну кількість нових легкових автомобілів – 10,5 тис. одиниць. Це найбільша кількість нових авто, що реєструвалися у грудні, починаючи з 2014 року.

Усього в 2021 році українські номери отримали 103,3 тис. нових легкових автомобілів. Це на 21% більше, ніж роком раніше.

Ольга Степанова

Recent Posts

Тисячі: Арахамія розповів, скількох ув’язнених можуть мобілізувати до армії

Потенційно до Сил оборони можуть мобілізувати від 15 до 20 тисяч українських ув'язнених. Про це, як пише "УП",…

7 хв. ago

Країни Європи накриває хвиля страйків: що потрібно знати українцям

У деяких європейських країнах розпочалися страйки на залізній дорозі та аеропортах. Це призведе до скасування поїздів. Крім того,…

14 хв. ago

У Раді заявили про посилення мобілізації: “Можна оштрафувати кожного військовозобов’язаного“

В Україні вирішили посилити мобілізацію. Стало відомо що штрафи для військовозобов'язаних чоловіків зросли у 5…

27 хв. ago

“Білий дим”: посли ЄС схвалили надання Україні коштів від заморожених російських активів

У середу, 8 травня, посли країн-членів Євросоюзу досягли згоди в передачі Україні надходжень від оподаткованих надприбутків заморожених…

35 хв. ago

Ризик інфаркту чи інсульту зростає в рази: вчені назвали найнебезпечнішу емоцію

Емоції здатні вплинути на стан судин людини – найнебезпечнішим для роботи серцево-судинної системи, як встановили…

47 хв. ago

В Україні зареєстровано понад 100 000 електрокарів: які моделі купують

Попри російські ракетні обстріли енергетичної інфраструктури, продажі електромобілів в Україні ростуть. За квітень було зареєстровано…

55 хв. ago