Фоторепортаж

В Бонні розквітла сакура: неймовірні фото з Мережі (ФОТО)

Завдяки соцмережам вишневий цвіт у німецькому Бонні став відомим на весь світ. Та через пандемію COVID-19 цього року милуватися біло-рожевою казкою багатьом доводиться лише на фото чи відео.

Про це пише Експерт з посиланням на dw.com.

В історичному районі Бонна Альтштадт (Старе місто) ростуть близько 300 дерев японської вишні — сакури. Більшість із них посадили наприкінці 1980-х років. Спершу міська адміністрація хотіла засадити вулицю глодом, але не змогла знайти достатньо дерев. Тож японські вишневі дерева стали радше запасним варіантом.

Щороку сезон цвітіння сакури починається з того, що раптом на деревах з’являються маленькі бруньки. Тоді вже можна здогадуватися, коли дерева зацвітуть у всій красі. Коли на них уже з’явилися перші справжні квітки, це означає, що за кілька днів увесь район перетвориться на рожеве море.

Одні вишневі дерева починають квітнути раніше за інші, адже тут посаджені різні сорти. Крім того, деяким деревам у старому місті Бонна щастить більше, ніж іншим, адже вони не затінені будинками. Тож поки подекуди бруньки ще не розпукли, інші дерева вже квітнуть щосили. Щонайпізніше на початку квітня вишневий цвіт уже пишно квітує в усьому районі.

Але навіть якщо цвіт укрив усі дерева, ніколи не знаєш, як довго він протримається. Холодні весняні ночі можуть швидко перетворити рожеву красу на зів’ялі пелюстки, а дощ і мороз — взагалі швидко покласти край цьому природному видовищу. Та навіть за сприятливої погоди казка триває не довше двох тижнів.

Через коронавірус міська влада Бонна просить не приїжджати в історичну частину міста під час сезону цвітіння сакур. Милуватися рожевим морем квітів дозволяється лише щонайбільше групам з двох осіб, та ще й за умови дотримання багатьох обмежень. Вулицями патрулюють працівники служби порядку, які негайно карають порушників штрафами. А ще, в історичній частині міста діє обов’язковий масковий режим.

Зазвичай цвітіння сакури в Бонні перетворюється на фестиваль з проведенням блошиного ринку і музичних заходів. Любителям пропонують навіть коктейль зі справжніми пелюстками квітучої вишні. Але вже 2020 року через пандемію все це заборонили й скасували, а цьогоріч — те саме. Цього року тішить хоча б те, що сезон цвітіння сакур приніс також кілька Великодніх писанок.

Середній вік боннських декоративних вишень — 40 років. У 2019 році міськрада замінила 30 сакур, які стали всихати й порохнявіти через вік. Це також має гарантувати майбутнє цієї туристичної принади. Адже в роки, що передували пандемії коронавірусу, в Бонн з кожним роком приїжджало щоразу більше відвідувачів, щоб подивитися на це диво. Іноді в цей час навіть усі готелі були повністю заброньовані.

Японською мовою “сакура” — заквітчана вишня. Милування цими квітучими вишнями називається японською “ханамі”. В Японії цвіт рослин символізує вічні зміни та швидкоплинність всього сущого. Нині таке порівняння як ніколи доречне: адже настане час, коли й пандемія залишиться в нашій свідомості тільки як неприємний спогад з минулого.


Ольга Степанова

Recent Posts

Назвали ключові завдання ЗСУ для початку контрнаступу

В Інституті вивчення війни зазначили, що офіційні особи США заявляють про підтримку нових контрнаступальних операцій…

6 хв. ago

FT: Фінансові потоки РФ різко скоротилися після того, як США націлилися на військову машину Путіна

Заходи США щодо банків, які фінансують торгівлю товарами, які використовуються для вторгнення Росії в Україну,…

21 хв. ago

Україну накриють дощі, грози та похолодання

Понеділок, 6 травня, порадував українців теплою погодою з температурою +20+25 градусів, але вже завтра, 7…

38 хв. ago

ХАМАС погодився припинити вогонь у Секторі Гази: деталі угоди

Лідер терористичного угруповання ХАМАС Ісмаїл Ханія повідомив посередникам від Катару та Єгипту, що угруповання прийняло…

7 години ago

Франція не прагне змінити російський режим, — Макрон

Франція не прагне зміни російського режиму та не воює з РФ. Про це заявив президент…

7 години ago

“Не визнаємо вибори вільними”: у Держдепі США назвали Путіна президентом РФ

США визнають очільника Кремля Володимира Путіна президентом Росії. Про це заявив на брифінгу офіційний представник держдепартаменту Метью…

7 години ago