“Не визнаємо вибори вільними”: у Держдепі США назвали Путіна президентом РФ

США визнають очільника Кремля Володимира Путіна президентом Росії. Про це заявив на брифінгу офіційний представник держдепартаменту Метью Міллер.

Він наголосив на тому, що американська влада не вважала вибори в РФ вільними і чесними. Зі слів Міллера, Путін – президент Росії, а також й надалі має намір обіймати цю посаду.

“Ми звісно не визнаємо ці вибори вільними і чесними, але він президент Росії й збирається й надалі бути ним”, – заявив Міллер.

На інавгурацію Путіна США свого представника не відправлять. Церемонія відбудеться 7 травня.

Представник Держдепартаменту прокоментували й російську ядерну риторику. Метью Міллер назвав заяви нерозважливими та безвідповідальними. США нині не бачать жодних причин коригувати власну ядерну позицію у відповідь на ці заяви, а також на ознаки того, що Росія готується застосувати ядерну зброю в Україні.

Ядерні погрози РФ

Путін 6 травня доручив випробувати в РФ нестратегічну ядерну зброю. У Росії запланували провести військові навчання з відпрацювання навичок застосування нестратегічної ядерної зброї. Міністерство оборони Росії зазначило, що військові навчання спрямовані на підтримку готовності особового складу до бойового застосування зброї масового ураження, аби надати відповідь “провокаційним заявам і погрозам” окремих західних політиків. Зазначається, що під час навчання заплановане практичне відпрацювання питань підготовки та застосування нестратегічної ядерної зброї.

Нагадаємо, 6 травня РФ офіційно пригрозила вдарити по військових об’єктах Британії. Москва розглядає слова голови британського МЗС Девіда Кемерона як свідчення серйозної ескалації і підтвердження зростаючої залученості Лондона до військових дій на боці Києва.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Україні потепліє, але не без “сюрпризів”: прогноз погоди на тиждень

В період з 20 по 26 травня повітря нарешті прогріється до комфортних показників, а дачники…

2 хв. ago

Кордон охороняють ведмеді: ДПСУ лякають ухилянтів смертельною небезпекою

На гірських маршрутах поруч з українсько-румунським кордоном з’явилося багато ведмедів. Причиною збільшення випадків появи диких…

7 хв. ago

НАТО вже має модель, як закрити небо над Україною, – Business Insider

Захід вже має дієву модель захисту України від російських повітряних атак. Ця модель була наочно продемонстрована…

21 хв. ago

Трійця в Україні у 2024 році: коли святкують, прикмети та заборони

Трійця належить до перехідних свят. Дата її святкування змінюється щороку, але прив'язана до святкування Великодня. У…

22 хв. ago

Ракети вдарили по базі відпочинку під Харковом: кількість поранених зросла вдвічі

Російські окупанти двічі поцілили ракетами «Іскандер-М» по базі відпочинку в селі Черкаська Лозова Харківського району.…

25 хв. ago

Літні щасливчики: три знаки Зодіаку, яким пощастить влітку 2024 року

Астрологи назвали три знаки Зодіаку, яким улітку 2024 року варто очікувати на успіхи в різних…

39 хв. ago