Економіка

Визначена лише одна умова, за якої в Україні здешевшає олія

Ціна на соняшникову олію знизиться лише за умови зменшення вартості нафтопродуктів. При цьому останні мають здешевшати бодай на 20-30 доларів.

На ціну олії насамперед впливає вартість нафтопродуктів та енергоносіїв, пояснили в коментарі AgroPolit.com в асоціації “Укроліяпром”. При цьому там додали: не менш важливим фактором є ціна біопалива. Про це пише Експерт з посиланням на Обозреватель.

“Наприклад, попит на біодизель сьогодні оцінюється на рівні 1600 доларів/тонна, і на його виготовлення йде близько 47 млн тонн олії. Ось ці фактори і впливають на рівень цін “, – пояснили в асоціації.

За словами фахівців, зниження ціни на олію очікується лише в тому випадку, якщо зменшуватиметься вартість нафтопродуктів хоча б на 20-30 доларів. Причому йдеться й про продаж її в роздробі.

Ціни на нафту обвалилися до мінімуму за 1,5 місяці

Світові ціни на нафту впали до мінімуму за півтора місяці. Ціна бареля еталонної марки Brent вперше з початку жовтня опустилася нижче за 80 доларів за барель. Причиною став новий спалах коронавірусу в Європі – обмеження змусили інвесторів знову побоюватися падіння попиту на чорне золото.

Тиждень торгів 19 жовтня закрився падінням ціни Brent до 78,47 долара за барель, свідчать дані Investing. За день до того нафта була на 3% дорожчою і перевищувала психологічну позначку у 80 доларів.

Зниження попиту пов’язане з обмеженнями, які запроваджують держави для боротьби з коронавірусом. Всі ці обмеження прямо впливають на роботу бізнесу, а отже, й доходи економік. Що нижча активність, то менше палива потрібно.

Скільки нафта коштує зараз

Станом на 11:15 23 листопада ціна бареля еталонної марки Brent складає 78,77 долара за барель. Це на 30 центів дорожче, ніж 19 жовтня, коли її ціна впала нижче 80 доларів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Це був великий об’єкт: вчений пояснив, що спалахнуло в небі над Україною і до чого тут метеорит

Минулої ночі українці помітили яскравий спалах у небі. Незвичне світіння могли спостерігати жителі декількох регіонів України –…

9 хв. ago

“Коли увійдуть до міста — лише питання часу”: ЗС РФ просуваються до Часового Яру, — BILD

Російські війська просуваються на південь від Часового Яру і незабаром зможуть захопити населений пункт. Таку думку висловив аналітик німецького…

17 хв. ago

Трирічна дівчинка скаржилася на «монстрів у стіні»: що це було насправді

Трирічна Сейлор Класс з батьками живе в фермерському будинку в місті Шарлотт, Північна Кароліна, і…

30 хв. ago

Колишня дружина відомого актора порпається в смітниках у пошуках їжі (фото)

40-річна колишня модель Лоні Віллісон, вона ж — ексдружина актора Джеремі Джексона, зірки серіалу "Рятувальники…

38 хв. ago

Бронь від мобілізації для багатих: Кабмін майже готовий – Гончаренко розповів подробиці

Ідея запровадження "бронювання для багатих" в Україні знову активно обговорюється в уряді. Незважаючи на критику…

50 хв. ago

Українці масово відкривають ФОПи: кількість сягнула рекорду з початку року

У першому кварталі 2024 року рекордні 74 050 нових ФОПів відкрили українці, що на 33,6% більше порівняно…

57 хв. ago