Економіка

ПАТ «Черкасиобленерго» посіло друге місце в Україні за надійністю електропостачання

ПАТ «Черкасиобленерго» посіло 2-ге місце в Україні за рейтингом SAIDI, що є одним з основних показників надійності (безперервності) електропостачання.

Про це повідомила прес-служба компанії з посиланням на дані звіту НКРЕКП з моніторингу функціонування ринку електроенергiї у IV кв. 2020 р., інформують Економічні новини.

За даними Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), ПАТ «Черкасиобленерго» посіло 2-ге місце в Україні, після ОСР, яке обслуговує м. Київ, за рейтингом SAIDI, що є одним з основних показників надійності (безперервності) електропостачання.

Згідно з даними НКРЕКП за результатами 4 кварталу минулого року, тривалість відключень споживачів від електроенергії у  ПАТ «Черкасиобленерго» за рік  склала 270 хв., що на 35% менше, ніж у попередньому кварталі 2020 р. Тривалість відключень на Черкащині виявилась на 34% менше середнього показника по країні.

У 3-му кварталі 2020 р. компанія стала одним лідерів за показником SAIDI, посівши 5-те місце в рейтингу компаній-операторів системи розподілу за даними НКРЕКП та перше серед державних обленерго. Показник у 364 хвилини тривалості  відключень був на рік вдвічі менше середнього по країні, що в два рази вище – 618 хв.

«Черкасиобленерго» квартал від кварталу поліпшують показник SAIDI, що характеризує надійність електропостачання, комерційну якість надання послуг з передачі та розподілу електроенергії та надійність її постачання, – коментує голова Правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук, – Такого результату вдалося досягти, завдяки ефективності здійснених інвестицій у модернізацію мереж – у 2020 р. обсяг капітальних вкладень у ремонти склав 55 млн. грн. Крім того ключовим фактором виступили професіоналізм та мотивованість трудового колективу «Черкасиобленерго». У нинішньому році ми плануємо знову покращити показник SAIDI –  зі збільшенням інвестицій  у капітальні ремонти та модернізацію електромереж завдяки запровадженню RAB-тарифів».

Нагадаємо, що ПАТ «Черкасиобленерго» у 2021 р. збільшить обсяг капітальних вкладень у порівнянні з 2020 р. (55 млн. грн.) у 2,4 рази – до 132,86 млн. грн. Більше половини коштів буде спрямовано на будівництво, модернізацію та реконструкцію електричних мереж та обладнання.

ДОСЬЄ

ПАТ «Черкасиобленерго» – публічне акціонерне товариство з офісом в м. Черкаси, яке спеціалізується на розподілі електроенергії споживачам Черкаської області.

ФДМУ управляє 46% акцій, а ще 25% в управлінні ПрАТ «Українська енергозберігаюча сервісна Компанія» («УкрЕСКО»). Загальна кількість співробітників складає 3,7 тис. ПАТ «Черкасиобленерго» обслуговує 631 530 споживачів, в тому числі – 616 177 побутових.  ПАТ «Черкасиобленерго» за результатами 2020 р. збільшило чистий прибуток у порівнянні з 2019 р. на 15% – до 12,5 млн. грн., валовий дохід на 33% – до 1,7 млрд. грн., середню зарплату на 18% – до 14,6 тис. грн.

Ольга Степанова

Recent Posts

Центр для біженців у Нідерландах відмовився приймати українських чоловіків

Центр для українських біженців Jaarbeurs у нідерландському Утрехті вже кілька місяців відмовляє в прийманні практично всім українським…

4 хв. ago

Завтра до Києва увірветься похолодання зі зливою та грозою

У вівторок, 7 травня, у Києві очікується різке похолодання, яке супроводжуватиметься опадами. Про це повідомляє УНІАН.…

18 хв. ago

«Це робота на боці ворога»: мережа відреагувала на футболки із написом «ухилянт»

В Україні почали продавати через інтернет футболки із написом «ухилянт», що неабияк обурило користувачів мережі.…

26 хв. ago

Фонд держмайна збирається продати завод російського олігарха за понад 200 млн грн

Фонд державного майна України оголосив аукціон з продажу конфіскованого у російського олігарха Івана Саввіді ПрАТ…

37 хв. ago

Заочні штрафи: стало відомо, як військкоми вже скоро штрафуватимуть чоловіків

Заочні штрафи за порушення правил військового обліку та законодавства про мобілізацію стануть можливими після ухвалення…

45 хв. ago

У Литві повітряна куля з пасажирами впала на житлові будинки (фото)

У Литві неподалік Клайпеди повітряна куля впала на будинки, постраждали семеро людей. Про це в…

57 хв. ago