«Це робота на боці ворога»: мережа відреагувала на футболки із написом «ухилянт»

В Україні почали продавати через інтернет футболки із написом «ухилянт», що неабияк обурило користувачів мережі. Вони радять одразу класти у пакунок й повістку, а також порівнюють тих, хто надягає такі футболки, із навідниками, що здають позиції росіянам.

«Чи це психологічний захист, коли ти втомився боятися і зневажати себе й у відповідь ти демонстративно вдягаєш таку футболку, починаючи пишатись тим, за що тобі було соромно? Допомагаючи тим самим ворогу поширювати зневіру і зривати мобілізацію? Якщо ти сам боїшся, то чи варто тоді показати всім, що ти пишаєшся? Але коли ти боїшся і ховаєшся, ти принаймні відповідаєш тільки за себе. За свій тихий страх. А коли вдягаєш таку футболку, то ти виходиш на бій на стороні ворога. Ти стаєш солдатом російських військ», – заявив фінансовий експерт Сергій Фурса.

Експерт додав, що вважає правильним, щоби тих, хто носить такі футболки, «першими затягували в буси», а до бізнесу, що дозволив собі виробляти такі футболки, прийшла СБУ.

фото: Sergey Fursa/Facebook

«Це не ліберально. Але такі речі переходять будь-яку межу. Це робота на стороні ворога під час війни. Люди, які носять такі футболки, чи люди, що їх виготовляють та продають, нічим не відрізняються від навідників, що здають позиції росіянам», – вважає він.

Філософ, перекладач та громадський діяч Олексій Панич переконаний, що продаж футболок з написом «ухилянт» – це насправді непогана ідея, але, додав він, її потрібно лише трохи допрацювати. Він заявив, що кур’єрську доставку мають здійснювати лише працівники ТЦК, а в пакунки, відправлені «Новою Поштою», потрібно одразу вкладати повістку замовнику (або чоловіку замовниці). Окрім того, вважає Панич, всі  бази даних замовників треба регулярно передавати у ТЦК.

«Нікому ніякими дешевими прийомчиками з мемами і футболками ніколи не вдасться легалізувати це явище: ухилянт назавжди залишиться людиною другого сорту, в порівнянні з ветераном», – вважає Юрій Свідерський.

фото: Юрій Свідерський/Facebook

Автор посту опублікував у себе фото чоловіка у футболці із написом «ухилянт» та додав, що той є військовим, який «заманався з того і просто тяне прікол».

Віталій Ковач у себе в Facebook поцікавився, хто зробить  футболку з написом «Дурень! І справка є».

«Бо особливо притрушені ходять вже у футболці «Ухилянт». Почуття міри? Ні, не знаємо що це. От собі уявляю, в одному купе вагону зустрічається Воїн, який їде в короткострокову відпустку з фронту, і молодик у футболці «Ухилянт» І певен, що зійде цей ухилянт на наступній зупинці та поїде  вставляти зуби», – переконаний він.

Ольга Степанова

Recent Posts

Літні щасливчики: три знаки Зодіаку, яким пощастить влітку 2024 року

Астрологи назвали три знаки Зодіаку, яким улітку 2024 року варто очікувати на успіхи в різних…

5 хв. ago

На відомо українського блогера напали просто в центрі Львова: йому довелося викликати швидку

Відомий український блогер Ніколас Карма, який прославився завдяки своїм відео в TikTok, повідомив, що на нього…

13 хв. ago

Запаси води на Землі вичерпаються до 2050 року: хто першим відчує брак ресурсів

Вчені більше не лякають кліматичною кризою, яка обрушиться на планету в майбутньому, вони прямо заявляють…

28 хв. ago

Мобілізація водіїв: чи чекає на Україну паливна криза

У суботу, 18 травня, в Україні далекобійники почали протест через зміни до закону про мобілізацію. Сотні…

34 хв. ago

Сукня з великим коміром – фаворит серед модниць: які фасони вибрати на випускний

Ніяка війна не може зупинити плин часу, силу життя та торжество добра та краси. Літо…

41 хв. ago

В Україні шалено зростуть ціни на пальне: зареєстровано законопроект з новими акцизними ставками

В Україні очікується шалене зростання цін на пальне. Це пов'язано із підвищенням акцизних ставок на…

47 хв. ago