Економіка

Кредитори підприємства-банкрута системи «Укравтодор» можуть не отримати свої кошти через незаконні дії засновника – ЗМІ

АТ «ДАК «Автомобільні дороги України», яке підпорядковується Укравтодору, незаконним шляхом вивело із балансу та господарського відання свого дочірнього підприємства ДП «Київський Облдорупр» (ЄДРПОУ 33096517) найцінніше майно.

Це відбулось в той час, коли ДП «Київський Облдорупр» уже 8й рік перебуває на стадії судової санації і цим підприємством управляють кредитори через комітет та керуючого санацією, а не засновник АТ«ДАК «Автомобільні дороги України».

Як повідомляє видання «Економічні новини», АТ «ДАК «Автомобільні дороги України» здійснило другу спробу припинити право господарського відання державного підприємства-банкрута ДП «Київський Облдорупр» щодо пів сотні цінних об’єктів нерухомого майна (виробничих баз). Внаслідок цього кредитори підприємства, як поточні, так і конкурсні, не отримають від підприємства-банкрута свої кошти, які вони чекають з 2013 року.

Незважаючи на те, що відповідно до ч. 4 ст. 17 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» з дня винесення ухвали про санацію припиняються повноваження органів управління боржника – юридичної особи,  повноваження органів управління передаються керуючому санацією, т. в. о. голови правління «ДАК «Автомобільні дороги України» Тарас Петрущак видав два накази (№ 82 та № 83), якими закріпив 50 об’єктів нерухомого майна, що раніше було на балансі та господарському віданніДП «Київський Облдорупр», за іншим дочірнім підприємством – ДП «Київський облавтодор». Разом з майном було передано і право користування значними площами земельних ділянок. При цьому ні керуючий санацією, ні хтось інший з матеріальновідповідальних осіб ДП «Київський Облдорупр», ні комітет кредиторів не були повідомлені про припинення права господарського відання.

Паралельно здійснювались заходи щодо припинення повноважень керуючого санацією ДП «Київський Облдорупр» Дениса Сєрєбрєннікова .

Уже в день, коли Господарським судом м. Києва було припинено повноваження керуючого санацією Сєрєбрєннікова, а саме 24 травня, за допомогою приватного нотаріуса шість  виробничих баз були перереєстровані на ДП «Київський облавтодор». Решта 46 об’єктів нерухомого майнаАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» відразу не змогло перереєструвати через наявність податкового арешту на ці основні засоби.

Як прокоментував вищезгадані події  уже екс-керуючий санацією ДП «Київський Облдорупр» Денис Сєрєбрєнніков, такі дії свідчать про те, що кредитори підприємства-банкрута обмануті і залишились ні з чим. Замість того, щоб використовувати активи ДП «Київський Облдорупр» для виробничої діяльності підприємства або продати їх та розрахуватись із кредиторами, ці активи за допомогою незаконної схеми тихо виводять із підприємства. Кредиторам уже зараз потрібно об’єднуватись і законними методами захищати свої права та обов’язки.

Ольга Степанова

Recent Posts

Мобілізація в Україні: ухилянту сказав “ні в якому разі не йти служити” брат-військовий

В Україні за ухилення від мобілізації засудили чоловіка, якому нібито порадив уникати призову брат-військовослужбовець. Про це відомо…

5 хв. ago

Берлін подарує віллу Геббельса, яку росіяни приписали Зеленському: деталі

Влада Берліна розглядає можливість знести або безоплатно передати віллу одно з  довірених осіб Гітлера Йозефа…

13 хв. ago

Налетить штормовий вітер: яку погоду чекати в Україні напередодні Великодні

У суботу, 4 травня, напередодні Великодня, в Україні очікується суха і сонячна погода. Про це…

25 хв. ago

А де Умєров? Українці не можуть знайти  “зниклого” міністра оборони

Українське суспільство не на жарт схвилювала ситуацію навколо міністра оборони Рустема Умєрова. У мережі зауважили,…

32 хв. ago

Утримання бійця ЗСУ обходиться Міноборони понад 1 млн гривень, — Bloomberg

Після корупційних скандалів в Міністерстві оборони, відомство оновило свою систему закупівель, яка допомогла ліквідувати ці ризики у…

42 хв. ago

Жінка виграла 1 мільйон доларів двічі за 2 місяці (фото)

Мешканка Массачусетса виграла 1 мільйон доларів у двох швидких лотереях з різницею в 10 тижнів.…

45 хв. ago