Новини

СБУ нейтралізувала російську агентуру

СБУ нейтралізувала російську агентуру, яка коригувала ракетні удари по Слов’янську, Бахмуту і Краматорську.У ході контрдиверсійної «зачистки» прифронтових районів сходу України Служба безпеки знешкодила ще одну російську агентурну мережу. Про це інформує Експерт з посиланням на Службу Безпеки України.

Зловмисники розвідували місця розташування та маршрути переміщення Сил оборони нашої держави на території Донеччини. Насамперед ворожих поплічників цікавила інформація про бойові позиції підрозділів ЗСУ та передислокацію української військової техніки в районах Слов’янська, Бахмуту і Краматорська.

Для збору розвідданих вони здійснювали приховане візуальне спостереження за об’єктами з використанням засобів фото-, відеофіксації. Зібрані відомості передавали представникам спецслужб рф через заздалегідь відпрацьовані анонімні Телеграм-канали, додаючи геолокації.

Цю інформацію агресори використовували для масованих ракетно-артилерійських ударів і підготовки диверсій поблизу лінії фронту. Встановлено, що до складу агентурної мережі входили п’ятеро місцевих жителів, які були завербовані російськими спецслужбами для проведення розвідувально-підривної діяльності на сході України.

Їхня активність у соцмережах привернула увагу окупантів. Для маскування злочинів зловмисники діяли автономно і підтримували комунікацію через «зв’язкових». Ними виявились двоє учасників терористичної організації «днр», які входять до складу окупаційних угруповань рф на східному напрямку.

Під час обшуків правоохоронці виявили в агентів комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами злочинних дій. Затриманим повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі слідчі Служби безпеки завершили розслідування щодо чотирьох підозрюваних і передали обвинувальні акти в суд. Заходи із викриття правопорушень проводили співробітники СБУ Донецької та Луганської областей за процесуального керівництва прокуратури.

Ольга Степанова

Recent Posts

Центр для біженців у Нідерландах відмовився приймати українських чоловіків

Центр для українських біженців Jaarbeurs у нідерландському Утрехті вже кілька місяців відмовляє в прийманні практично всім українським…

2 хв. ago

Завтра до Києва увірветься похолодання зі зливою та грозою

У вівторок, 7 травня, у Києві очікується різке похолодання, яке супроводжуватиметься опадами. Про це повідомляє УНІАН.…

16 хв. ago

«Це робота на боці ворога»: мережа відреагувала на футболки із написом «ухилянт»

В Україні почали продавати через інтернет футболки із написом «ухилянт», що неабияк обурило користувачів мережі.…

24 хв. ago

Фонд держмайна збирається продати завод російського олігарха за понад 200 млн грн

Фонд державного майна України оголосив аукціон з продажу конфіскованого у російського олігарха Івана Саввіді ПрАТ…

35 хв. ago

Заочні штрафи: стало відомо, як військкоми вже скоро штрафуватимуть чоловіків

Заочні штрафи за порушення правил військового обліку та законодавства про мобілізацію стануть можливими після ухвалення…

43 хв. ago

У Литві повітряна куля з пасажирами впала на житлові будинки (фото)

У Литві неподалік Клайпеди повітряна куля впала на будинки, постраждали семеро людей. Про це в…

55 хв. ago