Новини

Через заклики домовлятись з путіним Балогу мають позбавити мандату та звинуватити у держзраді – Голобуцький

Народний депутат Віктор Балога висловив бажання домовлятись з путіним в разі обрання президентом та закликав від’єднати Донбас. За такі дії необхідно позбавляти мандату та виписувати держзраду, вважає політичний експерт Олексій Голобуцький.

Про це він пише на своїй сторінці у Facebook з посиланням на відео інтерв’ю Віктора Балоги.

“Балога запропонував домовлятися з путіним: це позбавлення мандату та держзрада. Пишуть, ряд проросійських нардепів з «дубайського котла» здали свої мандати. Але скільки ще таких «консерв» сидить у ВР… Натикнувся на таке відео. Колишній “хазяїн Закарпаття”, Балога, близький друг Медведчука, запропонував домовлятися з Путіним. Якби він був президентом України, так би і зробив, каже”, – зазначає Голобуцький.

За словами Голобуцького, після того як він підняв старі дописи з соцмереж Балоги, то побачив підстави для звинувачень у держзраді та позбавлення мандату.

“Майже рік війни. Десятки тисяч вбитих, закатованих, зґвалтованих громадян України. Нардеп Балога хоче домовлятися з Путіним.  Підняв його старі дописи. А там – тупо все. Немає лише фотки паспорта громадянина рф. Тут вам і пропозиція від Балоги провести референдум на Донбасі, і «дати окупованим територіям пожити 15 років» та багато чого іншого. Наскільки мені відомо, публічні заклики від’єднати території України підпадають під держзраду, не кажучи вже про позбавлення мандату”, – пише Голобуцький.

Експерт відзначає, що багаторічну позицію Балоги можна було б списати на недалекоглядність, якби не дружба з Медведчуком, не посада в Уряді за президентства Януковича і якби не роздування дипломатичних конфліктів на Закарпатті.

“Усі балогині «Дайте Донбасу пожити самостійно» відразу підхоплюються російськими медіа із заголовками: «впливові українські олігархи пропонують референдум на Донбасі» і таке інше. За таке необхідно позбавляти мандату та виписувати держзраду. А поки правоохоронці та парламент думають, Україна змушена «насолоджуватись» такими відео від діючого народного депутата воюючої країни”, – резюмує Голобуцький.

Джерело: Українські новини

Ольга Степанова

Recent Posts

​«Слуга» Клочко отримав підозру в незаконному збагаченні на 11 млн грн

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру в незаконному збагаченні народному депутату…

10 хв. ago

Хто з жінок зобов’язаний стати на військовий облік: список

Новий закон про мобілізацію, який набуде чинності з 18 травня 2024 року, запроваджує обов’язковий військовий…

19 хв. ago

У США несподівано помер вже другий інформатор про дефекти літаків Boeing

У вівторок, 30 квітня, помер Джошуа Дін, колишній аудитор з якості постачальника Boeing Spirit AeroSystems…

31 хв. ago

Нове шоу Меган Маркл знімають на скандальній фермі з виробництва марихуани

Нове шоу герцогині Сассекської для Netflix, як виявилося, знімають на конопляній фермі. І вона стала…

40 хв. ago

Які штрафи будуть для чоловіків, що не поновили дані в ТЦК: адвокат назвав цифри

Нижня межа штрафу за непоновлення даних в ТЦК буде від 8500 грн, щодо верхньої — тривають дискусії. …

51 хв. ago

В Угорщині жорстоко вбили українця: нападника вже затримали

У Будапешті внаслідок суперечки та бійки українець отримав смертельні ножові поранення – чоловік помер на…

59 хв. ago