Новини

В США 7-річна дитина знайшла діамант вагою 2,95 карата під час прогулянки в парку

Аспен Браун святкувала свій 7-й день народження з татом і бабусею, коли випадково сама собі зробила, ймовірно, найкращий подарунок. Ну або, якщо точніше, цей подарунок зробила сама природа. Під час відвідування державного парку Аспен знайшла діамант вагою 2,95 карата.На початку цього місяця дівчина вирішила провести свій особливий день у державному парку «Кратер оф Даймондс», заповідній території на південному заході Арканзасу. Вона знайшла дорогоцінний камінь у зоні пошуку алмазів у парку площею 37 акрів, де гостей заохочують шукати коштовності та брати їх додому.

Під час пошуку Браун стало спекотно і, щоб трохи перепочити, як розповідає її батько Лютер, вона підійшла до великих каменів. Далі батько зазначає, що дівчинка підбігла до нього, кажучи: «Тату, тату, я знайшла один!».
Вона повернулася до своєї родини з каменем розміром із горошину. Виходячи з парку, сім’я попросила співробітників поглянути на знахідку. Вони підтвердили, що це справді діамант «золотисто-коричневого кольору та сяюче блискучий».
Наглядач парку Веймон Кокс зазначив, що камінь є «повним кристалом без зламаних граней». Він також має невелику щілину, яка, ймовірно, виникла під час формування алмазу. За його словами, це один із найкрасивіших каменів, які він бачив за останні роки.

Багатьом відвідувачам парку щастить під час пошуку дорогоцінних каменів: за даними парку, у середньому шукачі тут знаходять від одного до двох (набагато менших) діамантів щодня. Загалом цього року відвідувачі знайшли понад 560 діамантів.
Однак знайти такий діамант, як вдалося Аспен, на такій великій території є надзвичайною рідкістю. Більшість діамантів, знайдених у парку, мають масу від 0,05 до 0,20 карата. Така велика кількість діамантів у цьому регіоні пов’язана з виверженням вулкана приблизно 100 мільйонів років тому. Ця місцевість стала відомою завдяки фермеру на ім’я Джон Хаддлстон, який отримав прізвисько «Діамантовий Джон» за те, що знайшов алмази на своїй землі в Арканзасі у 1906 році.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

4 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

4 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

4 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

4 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

4 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

4 години ago