Новини

Латвія будує загородження на кордоні з Білоруссю

Латвія ґрунтовно зміцнює кордон із Білоруссю. Під час відвідин східного кордону Латвії в п’ятницю, 22 вересня, міністр внутрішніх справ Ріхард Козловскіс заявив, що загородження побудують, зокрема на болотах. Про це повідомляє видання Delfi з посиланням на національне інформаційне агентство LETA.

Козловскіс зазначив, що державне акціонерне товариство VNĪ виконало велику роботу з організації будівництва інфраструктури на кордоні, і в уряду немає підстав сумніватися в дотриманні визначених термінів. Загородження на сухопутній частині кордону має бути завершено до кінця цього року. Будівельні роботи на болотах планують завершити 2024 року. Одним з інженерних рішень для болотистих ділянок буде понтонне будівництво загороджень.

VNĪ (Valsts nekustamie īpašumi) здійснює будівництво та управління об’єктами нерухомості, що належать державі.

Усі будівельні роботи на латвійсько-білоруському кордоні планують завершити в серпні наступного року, підкреслив глава латвійського МВС.

Крім власне загородження, кордон обладнають технічними засобами для контролю та спостереження. Латвійська влада вирішує питання про закупівлю та встановлення необхідного обладнання.

На початку вересня держсекретар МВС Латвії Димитрій Трофімов повідомив, що уряд вирішив вкласти в інформаційні технології для зміцнення безпеки східного кордону країни близько 200 мільйонів євро.

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

2 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

3 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

3 години ago