Новини

Китайський виробник побутової техніки закриє в Росії свій завод через санкції

Китайський виробник побутової техніки Haier, який володіє російською юридичною особою італійського бренду Candy, вирішив закрити завод у РФ. Про це пише російське видання Коммерсантъ.Підприємство зіткнулося з падінням попиту та конкуренцією з боку дешевших китайських та російських брендів.
Завод ТОВ “Канді С.Н.Г.” знаходиться у Кірові. Завод побутової електроніки Candy 17 квітня призупинив виробництво через затоварення, відсутність попиту та підвищення курсу валют. За словами місцевого чиновника, “тільки через курс валют компанія втратила 15% прибутку”.
За словами співрозмовників видання на місцевому ринку, виторг підприємства почав падати після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, оскільки потужності заводу були розраховані й на європейський ринок.
До початку повномасштабної війни на заводі планувалося виробляти до 1 млн одиниць техніки на рік, але після запровадження санкцій та інших обмежень вдавалося виробляти не більше як 300 000 – 400 000. одиниць.
Водночас китайський виробник Haier має інший завод у РФ. На думку учасників російського ринку, завод Candy можуть продати за ціною нерухомості або ж обанкротити.

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

2 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

3 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

3 години ago