Новини

Визначено найекзотичніші місця повідомлення про мобілізацію

В Україні триває загальна мобілізація військовозобов’язаних до лав ЗСУ, яку Верховна Рада разом із військовим станом продовжила до 23 серпня.Військкоми самовіддано виконують свої обов’язки на заклик чоловіків від 18 до 60 років, вручаючи повістки в публічних місцях – на пляжах, ринках, у чергах за бензином.Про це повідомляє Експерт з посиланням на “Апостроф”.

У перші тижні мобілізації повістки українським чоловікам видавалися навіть на блокпостах. Таку практику використовували, наприклад, у Волинській, Львівській областях та інших регіонах України, але пізніше від неї все ж таки відмовилися, адже це створювало додаткові черги та ускладнювало пропуск автомобілів.

Проте військкоми продовжували роздавати повістки у місцях масового скупчення людей. У регіональних ЗМІ з’явилися новини про видачу запрошень до центрів комплектування біля басейну на одній із баз відпочинку на Закарпатті. Знаходили військовозобов’язаних і на пляжах Одеси.

Бензинова криза в країні спровокувала кілометрові черги на АЗС. Ці черги, за повідомленнями користувачів у соцмережах, навідували і військкоми, виписуючи повістки автомобілістам.

Не обійшли своєю увагою військкоми та ринки. На регіональному каналі Волинської області навіть вийшов сюжет про місцевого мешканця, який прийшов на ринок продавати яйця, а отримав повістку до центру комплектування.

Загалом, скрізь, де можна було зустріти скупчення чоловіків, туди приходили військкоми: зупинки громадського транспорту, поштові відділення, готелі, робочі місця, черги за гуманітарною допомогою.

Крім того, за словами адвоката Івана Лібермана, повістку можна отримати і на державному кордоні.

“Зараз правоохоронними органами приймаються серйозні рішення щодо тих, хто перебуває за кордоном. Якщо з якихось причин чоловіки від 18 до 60 років повертаються до України, їм одразу ж на кордоні дають вибір: або кримінальне переслідування, або підписання в отриманні повістки”, – каже “Апострофу” Ліберман.

Ольга Степанова

Recent Posts

Окупанти примусово виселяють з будинків мешканців окупованих територій

Російська окупаційна адміністрація проводить примусове виселення мешканців Голої Пристані, Коханів та Гладківки Херсонської області.

4 хв. ago

Трамп заявив, що хотів приєднатися до людей, які штурмували Капітолій

Колишній президент Сполучених Штатів Дональд Трамп заявив, що хотів приєднатися до протестувальників, які 6 січня 2021 року…

5 хв. ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні військові компанії, які працюватимуть за межами країни. Відповідний законопроект…

9 хв. ago

Уже в межах Архангельського: ЗС РФ просунулися на Донбасі та на півдні, — карта DeepState

Збройні сили Російської Федерації просунулися на Авдіївському напрямку в Донецькій області, а також на південному…

15 хв. ago

Назвали хвороби, які звільняють українців від мобілізації

Українцям нагадали, з якими хворобами звільняють від мобілізації.

15 хв. ago

НЛО, шпигунський дрон чи секретний літак? Над США помітили величезний літаючий об’єкт

У США неподалік авіабази Еглін (Флорида) був помічений невпізнаний літаючий об’єкт. Невідомий апарат потрапив на…

23 хв. ago