Новини

Захід допомагає Путіну у війні з Україною – The Times

Втома та зниження зацікавленості Заходу може призвести до перемоги Росії у війні проти України. Про це пише британська газета The Times.

Як сказано в матеріалі, якщо партнери України «втомляться», ціна для всіх західних демократій «буде історичною та трагічною». Видання відзначило, що минулого року початок повномасштабного вторгнення викликав у Європі сплеск інтересу та щедрості в питанні передачі різних видів допомоги Києву. Однак нині ситуація стала набагато гіршою.

Як зазначає The Times, влада країн Євросоюзу обіцяла Україні надати більше фінансової допомоги, ніж США, але на практиці ці зобов’язання виявилися порожніми словами.

Київ потребує більше зброї, а постачання від союзників досі недостатні, пише видання. Відтак партія, яка перемогла на парламентських виборах у Словаччині, погрожує взагалі припинити надання зброї Україні й накласти вето на приєднання країни до НАТО.

Крім того, опитування свідчать, що європейці дедалі менше підтримують допомогу Україні зброєю та санкції проти Росії. Так, низка аналітиків пов’язує зростання популярності вкрай правої партії «Альтернатива для Німеччини» (АдГ) у ФРН зі зниженням ентузіазму щодо України.

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

1 годину ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

2 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

2 години ago