Новини

Кремлівський олігарх таємно купив видання Forbes

Російський олігарх Могамед Мусаєв, пов’язаний із Кремлем, є реальним власником видання Forbes.Офіційно власником Forbes Media Group став 28-річний Остін Рассел, який купив видання за 800 млн. доларів. Однак Мусаєв під час святкування свого 60-річчя у Нью-Йорку зібрав знайомих, у тому числі топ-менеджерів Forbes, та проговорився про те, що саме він є справжнім власником видання.
Про це пише The Washington Post. Серед учасників вечірники був і сам Остін Рассел. Мабуть, він служить для прикриття, щоб ніхто не впізнав: реальним власником є кремлівський олігарх. Post отримав кілька аудіозаписів із розмовами Мусаєва.
“Я щойно купив глобальний Forbes”, – розповів Мусаєв одному зі своїх колег, йдеться у матеріалі, маючи на увазі медіа-групу Forbes, до якої входить американське видання журналу. “Ви розумієте, коли у вас в руках ключ від найавторитетнішого світового бренду, цей ключ дасть мені доступ до будь-якого”, – вважає він.
Судячи з записів розмов олігарха, Мусаєв повторював цю заяву знову і знову. В одному із записів він назвав Рассела “обличчям” угоди і наполягав на тому, щоб його власна участь зберігалася в таємниці. “Я роблю це більш тонко”, – сказав він, згідно з записом. “Ви розумієте, – сказав він у якийсь момент, – я працюю не кувалдою і не скальпелем, а лазером”.
У заяві для The Post Рассел заперечує будь-яку участь Мусаєва або російських осіб в угоді. “Мусаєв не має жодного відношення до угоди Forbes. Будь-яке припущення про протилежне є хибним”, – заявив представник Рассела.

Ольга Степанова

Recent Posts

Обмежено придатних українців до 25 років не братимуть до війська: що буде з уже мобілізованими

В Україні припинять мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком до 25 років. Відповідний указ видасть Міністерство…

2 хв. ago

“Він просто геній”: пілот-віртуоз посадив літак лише з одним робочим колесом в шасі (відео)

Пілот-віртуоз здійснив "хрестоматійну" аварійну посадку на одному колесі. На драматичних кадрах можна побачити, як літак…

11 хв. ago

Стали відомі нові подробиці про загибель батискафа Titan і його екіпажу

Берегова охорона США опублікувала кадри загибелі підводного човна Titan після його смертоносного вибуху в червні…

24 хв. ago

Більшість працівників ТЦК не були на війні, – боєць із 3 ОШБр

У Третій окремій штурмовій бригаді (3 ОШБр) розкритикували жорсткі дії, які іноді застосовують працівники ТЦК,…

31 хв. ago

Генштаб Ізраїлю затвердив план наступу на Ліван – Israel National News

Начальник Генерального штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Халеві провів оцінку ситуації в північному командуванні за участю…

43 хв. ago

Рослини “розмовляють” одна з одною, і ми зможемо незабаром вивчити їхню мову – науковці

Багато хто сприймає рослини як мовчазні та пасивні, проте сучасна наука показує, що ці зелені…

52 хв. ago